Bibliotek

Skriv ut
Dela
Aktuellt programblad som pdf.

Aktuellt programbladPDF (pdf, 1.4 MB)

På gång

Här kan du läsa om de olika aktiviteter som pågår på Lidingö stadsbibliotek. Mer information om de olika programpunkterna finns i menyn till vänster. De flesta aktiviteterna är gratis. Programmet fylls på fortlöpande.

Advokatjouren

Genom Advokatjouren får du samtala med en advokat i cirka 15 minuter utan kostnad, och kanske få tips om hur du ska gå vidare med dina juridiska problem.

Onsdagar udda veckor kl 17.30-19.30 med start 17 januari.

Babybokskoj

 Vi läser, sjunger och ramsar med de riktigt små! Språkstimulans för barn som inte börjat krypa än, från ca 3 månader.

Fredagarna 9/2, 16/2, 23/2, 2/3 och 9/3, kl 10-10.30 i bibliotekets hörsal

Anmälan för samtliga tillfällen fr.o.m. 29/1, maila ingrid.brorstrom@lidingo.se

Barnlördag

Välkommen till bibliotekets barnlördagar! En lördag i månaden händer det något extra på bibliotekets barnavdelning. Läs mer om vårens barnlördagar under fliken Barnlördag i vänstermenyn.

Bokcirkel 13+

Du som är 13 år eller äldre är välkommen att vara med i denna bokcirkel för unga. Ny bok varje gång, som får behållas.

Föranmälan: paula.hogstrom@lidingo.se

När: Tisdagar kl. 17.00– 18.00. Första träffen 20/2.

Bokcirkel för föräldralediga

Föräldraledig bokmal? Välkommen att vara med i vår bokcirkel för föräldralediga. Vi ses en gång i månaden och diskuterar en novell som vi alla har läst, med en bibliotekarie som samtalsledare.

Föranmälan inför varje träff: helena.ahlin@lidingo.se

Torsdag: 1/2, 1/3, 12/4 och 3/5 kl. 10.30-11.30

Bokklubb för dig som går på lågstadiet - FULLT

Är du 7-9 år gammal och tycker om att läsa och prata om böcker? Välkommen till bokklubben för dig på lågstadiet! Vi träffas ett antal måndagar under våren och lyssnar på »hemliga boken«, delar med av oss av bra boktips och pratar böcker och läsning tillsammans. Du kan vara med en gång, flera gånger eller alla gånger.

Begränsat antal platser. Föranmälan inför varje gång: helena.ahlin@lidingo.se

Måndagar kl. 15-16: 29/1, 12/2, 26/2, 12/3, 26/3, 16/4 och 30/4.

Bokklubb för dig i mellanstadiet - FULLT

Gillar du att fika och prata om böcker? Välkommen till bibliotekets bokklubb!

Vi ses på varannan måndag klockan 15–16 med start 5/2. Vi tipsar varandra om den mest spännande och fantastiska läsningen, diskuterar böcker, högläser och pysslar bokinspirerat pyssel!

Boktips för nybörjarläsaren

Har du en nybörjarläsare hemma och känner dig vilse i barnsboksdjungeln? Hur hittar man böckerna? Och vad är bra, roligt och spännande? Boka en tid med bibliotekarien och få personliga boktips i lugn och ro. Servicen vänder sig till en vuxen tillsammans med ett barn 6-9 år. Onsdagar kl. 15-16 med start 31 januari.

Anmälan: helena.ahlin@lidingo.se

Författarbesök: Mats Jonsson

Mats Jonsson kommer till bibliotekets entré och berättar om sin nya bok Nya Norrland.

I Nya Norrland fortsätter Mats Jonsson skildringen av sitt eget liv, med fokus på den utflyttades skuldkänslor över att vara en del av det problem man försöker bekämpa. Var uppstår Sveriges välstånd och vart tar det vägen?

20 Februari kl 18-19 i bibliotekets entré. Gratis, ingen föranmälan.

Förskolemorgon

Välkommen till en inspirerande morgon på biblioteket!

Förskolegrupper med barn 3-5 år kan boka in sig på någon av våra förskolemorgnar: Måla en bok, Dansa en bok och Sjung en bok.

Läs mer under Förskolemorgon i vänstermenyn.

Nyhet! Förskolegrupper är välkomna till biblioteket för att lämna/låna böcker en stund innan biblioteket öppnar, tisdagar och fredagar kl. 09.15-10.00. Besöken bokas in på 08-731 37 70.

Seniornet

För dig som är lite äldre och vill lära dig använda datorer och internet. Observera att vi har ett nytt klockslag när vi startar om måndagarna! Du kan läsa om höstens föreläsningar och program på Seniornet Lidingös webbplatslänk till annan webbplats. Måndagar 10.30-17.00 med start 5 februari.

Arrangörer: Seniornet Lidingö och Lidingö stadsbibliotek

Släktforskning

Få en timmes handledning i släktforskning! Bibliotekets personal visar databaser och andra källor att söka i. Anmäl dig i informationsdisken eller till telefon 08 - 731 37 70.

Handledningen sker onsdagarna 17, 24 och 31 januari, du får en tid någon gång mellan kl. 15-18. 

Överlev katastrofen

Överlevnadsexperten och folkbildaren Herman Geijer besöker biblioteket och berättar vad vi faktiskt kan göra för att öka våra chanser att överleva när en katastrof eller bara något helt oväntat inträffar.

Måndagen 5 februari klockan 18–19. Gratis. Ingen föranmälan.

Till toppen av sidan