Startsida, Lidingö stad

Språklördag: Språkets betydelse

På lördag 11 mars arrangerar Lidingö stadsbibliotek Språklördag med gästerna Carlos Rojas och Nancy Malavé.

Språkets betydelse

Lördag den 11 mars bjuder vi in till samtal mellan journalisten Carlos Rojas och författaren, journalisten och Lidingöbon Nancy Malavé om språkets roll för identiteten, att erövra ett nytt språk, vara tvåspråkig och språket som verktyg för integration.

  • Carlos Rojas är föreläsare, opinionsbildare och debattör. Han var med och startade tidningen Gringo, är Head of Research på Sweden Research och har jobbat med att skapa jobb på Sveriges landsbygder med projektet MIKLO på Jordbruksverket.
  • Nancy Malavé flyttade till Sverige från Venezuela 1963. Förra året gav hon ut romanen Flickan utan språk. Den handlar om flickan Margarita som flyttar med sin familj från en liten fiskestad i Venezuela till Stockholm. I skolklassen förstår hon inget och ingen förstår henne, och varje dag förlorar hon en bit självkänsla. Nancy Malavé har som journalist på UR gjort flera uppmärksammade dokumentärer om modersmålets betydelse för invandrarbarn.

Tid: Lördag 11/3 kl 13.00-14.00.

Plats: Lidingö stadsbibliotek

Senast ändrad: 2017-03-07

Mer information

SPRÅKLÖRDAG 11 mars bjuder också på Sagostunder på hela fyra språk!

Lidingö stadsbibliotek, Stockholmsvägen 54F, Tel 08-731 37 70
E-post: stadsbiblioteket@lidingo.se, Postadress: Lidingö stad, 181 82 Lidingö Fakturaadress: Box 382, 737 26 FagerstaWebbredaktör: