Skriv ut
Dela

Stafettutställning I

"Samtal om färg"

Stafettutställningen är färgens och ljusets fest.

Den 22 december börjar Kristoffer Jeglinskis utställning med titeln ”Samtal om färg”. Något senare, den 19 januari ansluter sig studenter från linjen Trä- Form och Design på Nyckelviksskolan med en utställning med titeln “Ljus”.

Mitt bidrag “Samtal om färg” bygger huvudsakligen på intervjuer med människor som på olika sätt är intresserade av färgläran och ljusets färglära. Jag har lyssnat, antecknat och spelat in berättelser om tankar och känslor kopplade till upplevelser av färg.

Jag visar en maskin som åskådliggör ljusets färgblandning.

Jag visar flera arbeten där enkla tecken förvandlas till abstrakta ljuskroppar eller målningar.

En av målningarna är en parafras på Sten Samuelssons verk: Lidingö Stadshus. Målningen bygger på en bild hämtad från Google maps: Lidingö Stadshus i fågelperspektiv.

I verket “Den blåa” har jag arbetat med frågeställningen “blåhet”, en sfär av färger som har haft mycket stor symbolisk betydelse för judendomen och som användes redan i templet i Jerusalem.

Utställningen är i Lidingö stadshus med vernissage på "Samtal om färg" 22 december klockan 17.30.

Hela utställningen pågår 22 december - 10 februari.

Den 27 januari kommer Jeglinski och elever att delta i minnesdagen på Lidingö Stadshus. Utställningen är för att minnas Raoul Wallenbergs arbete i Budapest. Att minnas befrielse av
koncentrationslägret Auschwitz. Att minnas Holocaust.

Varmt välkomna!

Till toppen av sidan