Skriv ut
Dela

Om e-tjänster i förskola och skola

I Lidingö stad finns olika e-tjänster. De fungerar som stöd för den pedagogiska verksamheten och som verktyg för kommunikation mellan hem och skola. Här kan du läsa vad e-tjänsterna används till, vem de används av och i vilka system en viss typ av information lagras.Om behandling av personuppgifter

All information som går att koppla till en specifik individ räknas som en personuppgift. Hur personuppgifter får behandlas beskrivs i Personuppgiftslagen (PuL), som är till för att skydda den personliga integriteten.

Skolan behandlar på olika sätt elevernas personuppgifter i it-system. Det är nödvändigt för att såväl myndighetsutövning (som till exempel betyg), pedagogisk administration (till exempel närvaroregistrering) och pedagogik (till exempel G Suite) ska fungera. Detta är tillåtet enligt PuL.

För att skolan ska kunna använda olika system (och molntjänster) krävs att en del information om användare lämnas över till leverantören av molntjänsten. Detta regleras i ett biträdesavtal, som enligt PuL, tydligt anger till exempel vilka uppgifter som lämnas ut, var de lagras, hur länge uppgifterna sparas och att personuppgifter inte lämnas vidare till annan part. Lidingö stad har personuppgiftsbiträdesavtal med alla ovanstående leverantörer.

Kontakt

Har du frågor, synpunkter eller vill komma i kontakt med oss?

Kontakta oss via webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lärande- och kulturförvaltningen
Kundtjänst
Tel: 08- 731 30 20
Vardagar 08:30-16.00

Hur kan vi förbättra den? Hur kan vi förbättra den?
Tack för ditt svar!
0 av 8 gillar detta
Till toppen av sidan