Support Vklass - skola

Vklass är de kommunala grundskolornas plattform för kommunikation.

Inloggning i Vklass på webben

Du som vårdnadshavare loggar in via  Skolwebben med Mobilt BankID eller annan e-legitimation. Om du har problem med inloggningen gör du en felanmälan.

Inloggning i Vklass app

Om du glömt lösenordet eller användarnamnet eller är helt ny användare går du till www.vklass.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och klickar på "Glömt inloggningsuppgifter?" så skickas dina inloggningsuppgifter till den e-postadress som är registrerad i Vklass.

Du kan kan också logga in i appen med Mobilt BankID. Välj "Logga in med SSO". I nästa steg väljer du "Lidingö stad" och "Lidingö e-login för vårdnadshavare". Om du har problem att logga in med Mobilt BankID på Android, se till att uppdatera appen till senaste version.

Hjälp och support i Vklass

I första hand hänvisar vi till manual och demofilmer som finns i Vklass på webben. Du når dem via "Hjälp/support" i Vklass vänstermeny efter att du loggat in.

Frågor om frånvaro och schema

Om ditt barn felaktigt har fått "Ogiltig frånvaro" registrerad i Vklass kontaktar du ditt barns skola för att justera. Du kan inte använda formuläret nedan för denna felanmälan.

Har du andra frågor som direkt rör eleven, till exempel schema eller elevens inloggning, ska du också vända dig till skolan.

Länkar till alla grundskolor

Jag får inte e-post från skolan

Skolorna använder Vklass för att skicka ut information till vårdnadshavare. Om du inte fått e-post från skolan, kontrollera om meddelandet kan ha hamnat i din skräppost. I sådana fall måste du i ditt e-postprogram ange att e-post från Vklass inte är skräppost.

Om du inte skulle hitta meddelandet i skräpposten gör du en
felanmälan nedan.

Varför ser jag inte kontaktuppgifter till andra vårdnadshavare i Vklass?

Varje vårdnadshavare måste aktivt godkänna att deras kontaktuppgifter visas för andra vårdnadshavare. Det gör du under Inställningar, både på webben och i appen. Det är förinställt är att kontaktuppgifter inte ska visas för andra vårdnadshavare.

Om Vklass visar felaktiga uppgifter

Om Vklass visar felaktiga eller ofullständiga uppgifter om dig eller ditt barn eller om det är något annat fel, ber vi dig beskriva felet i formuläret nedan och skicka in det till oss.

F. Felet gäller: *
Multiple selection