Support Vklass - skola

Vklass är de kommunala grundskolornas lärplattform. Om du inte kan logga in i Vklass, glömt lösenord till Vklass app, om Vklass visar felaktiga uppgifter eller om du upplever andra fel kan du anmäla det längst ned på sidan.

Vklass på webben

Du som vårdnadshavare loggar in i Vklass via  Skolwebben med Mobilt BankID eller annan e-legitimation. Om du har problem med inloggningen gör du en felanmälan.

Vklass app

Om du glömt lösenordet eller användarnamnet till Vklass app går du till www.vklass.se,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster klicka på "Glömt inloggningsuppgifter?" och följ instruktionerna.

Du kan kan också logga in i Vklass app med Mobilt BankID. Välj "Logga in med SSO". I nästa steg väljer du "Lidingö stad" och "Lidingö e-login för vårdnadshavare". Om du har problem att logga in med Mobilt BankID på Android, se till att uppdatera appen till senaste version.

Hjälp och support i Vklass

I första hand hänvisar vi till manual och demofilmer som finns i Vklass på webben. Du når dem via "Hjälp/support" i Vklass vänstermeny efter att du loggat in.

Frågor om frånvaro och schema

Om ditt barn felaktigt har fått "Ogiltig frånvaro" registrerad i Vklass ber vi dig kontakta skola. Du kan inte använda formuläret nedan för det. Har du andra frågor som direkt rör eleven, till exempel schema eller elevens inloggning, måste du också vända dig till skolan.

Länkar till alla grundskolor

Jag får inte e-post från skolan

Skolorna använder numera Vklass för att skicka ut information till vårdnadshavare. Om du inte fått e-post från skolan ber vi dig i första hand att kontrollera om meddelandet kan ha hamnat i din skräppost. I sådana fall måste du i ditt e-postprogram ange att e-post från Vklass inte är skräppost.

Om du inte hittar ett eftersökt meddelande i skräpposten ber vi dig göra en felanmälan nedan.

Vanliga frågor just nu

• Jag har glömt lösenordet till Vklass app. Vad gör jag?
    Svar: Gå till www.vklass.se länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteroch klicka på länken "Glömt lösenord" och följ instruktionerna.
  • Varför ser jag inte kontaktuppgifter till andra vårdnadshavare i Vklass?
    Svar: Varje vårdnadshavare måste aktivt godkänna att deras kontaktuppgifter visas för andra vårdnadshavare. Det gör du under Inställningar, både på webben och i appen. Det är förinställt är att kontaktuppgifter INTE ska visas för andra vårdnadshavare.
  • Varför kan jag inte mejla alla vårdnadshavare i klassen?
    Svar: Funktionen att enkelt mejla alla vårdnadshavare, som fanns i Dexter, finns tyvärr inte i Vklass. Lidingö stad har meddelat Vklass att vi önskar denna funktion i kommande produktuppdateringar.
  • Var ser jag läxor i Vklass på webben?
    Svar: Välj Klass i vänstermenyn och klicka sen på Klasskalender. Du ser också läxorna för aktuell vecka överst i schemat.

Om Vklass visar felaktiga uppgifter

Om Vklass visar felaktiga eller ofullständiga uppgifter om dig eller ditt barn eller om det är något annat fel, ber vi dig beskriva felet i formuläret nedan och skicka in det till oss.

F. Felet gäller: *
Multiple selection