Skriv ut
Dela

Svar på vanliga frågor till lärande- och kulturförvaltningen

 • När startar nästa period på vuxenutbildningen?


  Period 4 startar den 7 augusti. Sista dag för ansökan var den 18 juni.Period 5 startar den 16 oktober och sista dag för ansökan är den 13 augusti.Läs mer på vuxenutbildningens webbplats.
 • Fakturan har inte kommit eller är försvunnen


  Använd förra månadens OCR-nummer om möjligt. Du kan också mejla ditt kundnummer till forskola@lidingo.se eller skola@lidingo.se så skickar vi OCR-nummer med e-post.
 • Varför får vi en faktura i juli?


  Lidingö stad fakturerar tolv månader om året. Det gäller även om barnet byter från en verksamhet till en annan under sommaren eller om barnet har ledigt.
 • Fakturan är för hög eller har fel belopp


  Om fakturan är högre än vanligt kan det bero på att beviljad reducering av avgift har gått ut. Avgiftsreduceringen beviljas för sex månader i taget och sedan måste du göra en ny ansökan.Om hushållets totala bruttoinkomst är lägre än 45 390 kronor per månad har ni rätt att få lägre avgift. Ansök via blankett eller e-tjänst "Uppgift om hushållets inkomst". länk till annan webbplatsTycker du ändå att fakturan för förskola eller pedagogisk omsorg verkar ha fel belopp kan du mejla till forskola@lidingo.se. Gäller det en faktura till fritidsverksamhet mejlar du till skola@lidingo.se så undersöker vi det så fort som möjligt. Här kan du läsa vilka avgifter som gäller.
 • Varför är fakturan lägre än vanligt?


  Alla barn som är födda 2014 får från och med juli avdrag för allmän förskola. Från och med juli kommer avgiften att vara 909 kronor. Det beror på att barnen har rätt att gå 15 timmar per vecka gratis från juli det år de fyller tre år.
 • Vi ska åka bort och kommer inte vara hemma när fakturan kommer


  Fakturan går att få som e-faktura om du anmäler dig via din internetbank. Du kan också göra göra en anmälan om autogiro via blankett på lidingo.se.länk till annan webbplats Det går också bra att förskottsbetala via OCR-nummer från en tidigare faktura.
 • När startar skolan igen?


  Höstterminen startar den 21 augusti.
 • Vuxenutbildningens öppettider i sommar?


  Vuxenutbildningens expedition är öppen klockan 09:00 -12:00 mellan den 3 -29 juli. I augusti gäller ordinarie öppettider.Läs mer på vuxenutbildningens webbplats.
 • När kommer antagningsbesked till gymnasiet?


  I slutet på juni kan du logga in för att se det slutgiltiga antagningsbeskedet. Läs mer på gymnasieantagningens webbplatslänk till annan webbplats.
 • Vi är nyinflyttade på Lidingö. Hur söker vi förskola och skola?


  För att söka förskola måste du ha kontrakt på bostad på Lidingö, du behöver dock inte vara folkbokförd vid tiden för ansökan.Mer om ansökan till förskolan.Du söker plats i grundskolan via Skolwebben. Inför ansökan behöver du kontrakt på bostad på Lidingö.
  Mer om ansökan till grundskolan.
 • Hur söker jag plats i förskolan?


  Du gör din ansökan på Skolwebben. Din ansökan handläggs i augusti.Mer om att söka plats i förskolan.
 • Jag vill beställa kopia på mina betyg


  Om du behöver få en kopia av ditt tidigare betyg ska du vända dig till den skola du gått på. Gäller det äldre betyg kan du vända dig till Lidingö stadsarkiv. För att nå arkivet fram till den 14 juli ringer du 08-731 30 59. Från den 17 juli ringer du 08-731 31 45.
 • Var finns sommaröppen förskola och fritidshem?


  Baggeby Gårds förskola håller sommaröppet vecka 28-31. Förskolan tar emot barn från alla kommunala förskolor på Lidingö.Fritidshemmet vid Bodals skola har sommaröppet samma tidsperiod. 

Kontakt

Har du frågor, synpunkter eller vill komma i kontakt?
Kontakta oss via webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lärande- och kulturförvaltningen
Kundcenter
Tel: 08-731 30 20
Vardagar 08:30-16.00
E-tjänster och blanketterlänk till annan webbplats

Kontaktuppgifter sommar

Till toppen av sidan