Skriv ut
Dela

Söka, byta eller säga upp plats

Så här söker, byter och säger du upp plats till kommunala och fristående förskolor samt till pedagogisk omsorg (familjedaghem).

Söka plats

  • Sök senast fyra månader innan du behöver din plats.
  • Om du inte är folkbokförd på Lidingö måste du ha kontrakt på bostad.
  • Du kan ha upp till tre alternativ, de är inte rangordnade utan den verksamhet som har plats erbjuder sådan.

Riktlinjer för kö och placeringPDF (pdf, 376 kB)

Sök plats i förskola och pedagogisk omsorg

Sekretessmarkerade personuppgifter eller saknar svenskt personnummer

Om barnet eller någon i familjen har sekretessmarkerade personuppgifter eller saknar svenskt personnummer ansöker du på en blankett som du får genom att kontakta lärande- och kulturförvaltningen via forskola@lidingo.se.

När får mitt barn plats?

Om du valt en förskola omfattas du av platsgarantin och ska erbjudas plats senast fyra månader efter ansökningsdatum - om ditt behovsdatum infaller under dessa månader. I annat fall erbjuds du plats den månad ditt behovsdatum infaller.

Det betyder att om du till exempel söker plats i januari och önskar plats i februari behöver vi erbjuda plats först i maj, men kan förstås
göra det tidigare om det blir någon plats ledig. Om du söker plats i januari och önskar plats i augusti har du hunnit göra dina fyra månader i augusti och ska då erbjudas plats till detta datum.

Om förtur till plats i förskola eller pedagogisk omsorg

Erbjudande om plats

Erbjudande om plats skickas till den e-postadress och de mobiltelefonnummer du har registerat på Skolwebben. För att svara på erbjudandet loggar du in med Mobilt BankID eller annan e-legitimation på Skolwebben. Tänk på att samtliga vårdnadshavare måste svara på erbjudandet.

Har du en tidigare plats i förskola eller pedagogisk omsorg sägs den platsen upp automatiskt när samtliga vårdnadshavare accepterat erbjudandet.

I samband med att du blir erbjuden plats står barnet inte längre i kö. För en ny plats i kön gör du en ansökan via Skolwebben.

Regler och villkor för plats

Byta plats

  • Du kan byta plats när som helst under året.
  • När samtliga vårdnadshavare accepterar ett erbjudandet om ny plats sägs den tidigare placeringen upp automatisk.
  • Avgift debiteras utan uppehåll.
  • Uppsägningstiden är minst hela nästföljande månad.

Byt plats i förskola och pedagogisk omsorgöppnas i nytt fönster

Säga upp plats

Om du bara vill byta plats behöver du inte göra någon uppsägning, det sker automatiskt när samtliga vårdnadshavare accepterar ett erbjudande om ny plats.

Ska du flytta från Lidingö gör du en uppsägning via Skolwebben. Samtliga vårdnadshavare måste bekräfta uppsägningen via Skolwebben senast den sista i månaden för att kommande månad ska bli uppsägningsmånad. Du betalar avgift under hela uppsägningstiden.

Du behöver inte säga upp platsen inför skolstart

Plats i förskola eller pedagogisk omsorg sägs upp automatiskt det år barnet fyller sex år och ska börja i förskoleklass till hösten. Om du behöver tillsyn under juli månad ska förskolan eller den pedagogiska omsorgen tillgodose behovet.

Kontakt

Har du frågor, synpunkter eller vill komma i kontakt?
Kontakta oss via webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lärande- och kulturförvaltningen
Kundcenter
Tel: 08-731 30 20
Vardagar 08:30-16.00
E-tjänster och blanketterlänk till annan webbplats

Länk till Dexterl
Länk till jämför förskola och skola
Till toppen av sidan