Skriv ut
Dela

Borrning för bergvärme vid Stadshuset

Under november och december borrar vi för bergvärme på flera platser runt Lidingö stadshus. Syftet är att effektivisera energiförjningen till fastigheten.

Tidsplan

Arbetet startar den 8 november och pågår till mitten av december.
De första veckorna borrar vi vid Stockholmsvägen-Bussgatan, mitt emot busshållsplatsen. Gång- och cykelvägen nedanför Stadshuset kommer då att vara avstängd.

Därefter fortsätter arbetet längre ned, vid Bussgatan-Lejonvägen, och avslutas på den sida av huset som vetter mot Lejonvägen-Sturevägen.

Arbetet pågår på vardagar klockan 07.00 – 20.00 maximalt och kan tidvis upplevas som störande. Vi ber om överseende med visst buller.

Borrningsarbetet utförs av Adven AB. Efter avslutad borrning följer markarbeten för att sammankoppla borrhålen. Under våren 2018 kommer hela bergvärmeanläggningen att färdigställas.

Bakgrund

Lidingö stad arbetar kontinuerligt för att energieffektivisera sina fastigheter och använda miljömässigt bra lösningar. I samband med att Lidingö stadshus byggs om tar staden ett helhetsgrepp om energiförsörjningen. Med denna bergvärmeanläggning blir Stadshuset i stort sett självförsörjande på miljövänlig värme, kyla och varmvatten.

Till toppen av sidan