Skriv ut
Dela

Aktuellt inom avfall och återvinning

Din hämtdag

Många hör av sig och vill veta vilken veckodag avfallet hämtas. Enklaste sättet att ta reda på sin egen hämtdag är att logga in på Mina sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det går även bra att kontakta kundtjänst. 

Miljöboxarna för flerbostadshus

Inget farligt avfall i vanliga soppåsen – så lyder ett av Lidingö stads viktigaste mål inom avfallsområdet.

Vi erbjuder nu ett smart miljöbox-paket som underlättar sorteringen av småbatterier, ljuskällor och småel för boende i flerbostadshus. Det är styrelsen för brf:en eller fastighetsägaren som beställer miljöboxarna. Miljöboxarna för flerbostadshus

Mobila återvinningscentralen - turlista juni-december 2017

Mobila återvinningscentralen fortsätter att besöka Lidingö centrum och Näset. Här kan du lämna nästan allt som vi tar emot på vår vanliga återvinningscentral, så passa på att besöka den nästa gång den stannar nära dig. Glöm inte att du även kan lämna textilier och kläder till återanvändning här. Mobila återvinningscentralen är bemannad.

Ladda ner nya turlistan här.PDF (pdf, 52.6 kB)


Glasbehållare borttagna

De två glasigloos som funnits vid Torsvikssvängen och Skärsätra har tagits bort. De som stod vid Skärsätra har tagits bort på markägarens begäran. Närmaste återvinningsstation är ICA Larsberg eller Willys.

De som stod vid Torsvikssvängen har tagits bort på närboendes begäran då de blir störda av ljud när glas slängs och vid tömning av behållarna.  Staden försöker hitta ny lämplig plats så fort som möjligt. Närmaste station är Lidingö centrum eller Islinge Hamnväg.

Farligt avfall

Att sortera ut sitt farliga avfall är den allra viktigaste källsorteringen vi kan göra. Farligt avfall är sådant avfall som innehåller ämnen som kan skada miljö och människa. Det ska ALDRIG läggas i soppåsen eller hällas ut i avloppet. Farligt avfall 

Mina sidor - logga in

Logga in i Lidingö stads självserviceportal för avfalls-, vatten och avloppsabonnemanglänk till annan webbplats

Här kan du t ex beställa matavfallspåsar, ta reda på vilken dag ditt avfall hämtas och göra flyttanmälan.

Logga in med personnummer och kundnummer- se fakturan.

Vid problem med inloggning, var vänlig kontakta kundtjänst - se rutan Kontakt här ovan.

Kontakt
Till toppen av sidan