Skriv ut
Dela

Småhus

Du som bor i småhus kan enkelt sänka dina kostnader för avfallshantering genom att sortera ut förpackningar och matavfall. På så sätt minskar mängderna restavfall rejält och du kan med stor sannolikhet minska antalet hämtningar.

Bor du i småhus kan du välja abonnemang och hämtningsintervall som passar ditt hushålls behov. Läs om de olika abonnemangen och taxan här: Abonnemang och taxa

Förpackningar och tidningar

Förpackningar och tidningar lämnas på någon av alla de återvinningsstationer som finns runt om på Lidingö. Du hittar mer information och länk till stadens webbkarta där alla stationerna finns utmärkta här: Återvinningsstationer

Fastighetsnära tidningsinsamling

Tidningsåtervinning AB, Tåvab, hämtar tidningspapper vid din villa eller radhus. Tåvab anlitar Resta AB som utför själva uppdraget. Staden ansvarar inte för insamlingssystemen för förpackningar och tidningar, utan insamlingen styrs av producentansvaret som utformas och regleras av mål som regeringen bestämmer. På grund av detta kan inte staden styra över försenade hämtningar av tidningar.

Frågor om insamling och fakturering besvaras av Tåvab via info@tavab.se eller på telefon 073-910 48 00. För schema gå vidare till Tåvabs webbplatslänk till annan webbplats.

Fler matavfallspåsar

Fler matavfallspåsar beställer du enklast genom att logga in på Mina sidor här intill, eller kontakta kundtjänst. Påsar finns också att hämta på Stockby Returpark, Stockbyvägen 3.

Extra sopsäckar

Får du någon gång extra mycket sopor kan du köpa till säckar. Beställ dem hos kundtjänst för levererans veckan efter. Säckarna sälj på rullar om tio stycken för 825 kronor och som enstaka säckar.

Säckarna ställs ut till nästa ordinarie hämtning. Har hämtning redan utförts kan du vid behov beställa en extra hämtning mot avgift  - kontakta kundtjänst. Hämtningen utförs inom tre dagar.

Uppehåll i hämtning av hushållsavfall

Ansök om uppehåll i hämtning av hushållsavfall hos teknik- och fastighetsförvaltningens kundtjänst senast två veckor före uppehållet. Uppehåll beviljas endast för ett år i taget. Ansökan kan inte göras retroaktivt. Uppehåll i sophämtning i villor och radhus kan beviljas för dig som har en:

  • permanent bostad - om fastigheten inte nyttjas under en sammanhängande period av minst fyra månader under ett år.
  • fritidsfastighet - om fastigheten inte nyttjas under hela hämtningsperioden 16 april till 15 oktober.

Kontakt

Har du frågor, synpunkter eller vill göra en felanmälan?
Kontakta oss via webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Teknik- och fastighetsförvaltningen
Kundtjänst
Tel: 08-731 33 03
Vardagar: 08.30-16.00
E-tjänster och blanketterlänk till annan webbplats

Mina sidor - logga in

Logga in i Lidingö stads självserviceportal för avfalls-, vatten och avloppsabonnemanglänk till annan webbplats

Här hittar du det mesta som rör dina tjänster för avfallshämtning och vatten och avlopp, inklusive att beställa matavfallspåsar, hämtning av avfall och flyttanmälan. Du loggar in med ditt kundnummer som finns på din faktura och ditt personnummer.

Vid problem med inloggning, kontakta teknik- och fastighetsförvaltningens kundtjänst. Se uppgifter i rutan Kontakt.

Till toppen av sidan