Skriv ut
Dela

Dina matrester blir biogas

Nästan hälften av ditt hushållsavfall består av matavfall. Om matavfallet sorteras ut och hanteras separat kan det behandlas biologiskt och omvandlas till energi i form av biogas. Biogas används som bränsle till våra sopbilar och bussar på ön.

Vi utökar nu möjligheten att sortera och återvinna material genom att erbjuda ett abonnemang för utsortering av matavfall. Rester av kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd blir biogas och biogödsel. Visste du att på 1000 rötade bananskal kan du köra en bil cirka 10 mil?

I menyn till vänster kan du läsa mer om hur du går tillväga när du vill börja sortera ut ditt matavfall. Vi ger exempel på vad som räknas som matavfall och vad som inte får kastas bland matavfallet. Du får även möta familjer på ön som redan idag har ett abonnemang för utsortering av matavfall och hur de upplever den utökade möjligheten att sortera och återvinna mer.

Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring. Du kan teckna ett abonnemang för matavfall direkt på vår webbplats eller så kan du kontakta vår kundtjänst.

Kontakt

Har du frågor, synpunkter eller vill göra en felanmälan?
Kontakta oss via webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Teknik- och fastighetsförvaltningen
Kundtjänst
Tel: 08-731 33 03
Vardagar: 08.30-16.00
E-tjänster och blanketterlänk till annan webbplats

Hur kan vi förbättra den? Hur kan vi förbättra den?
Tack för ditt svar!
4 av 7 gillar detta
Till toppen av sidan