Skriv ut
Dela

Småhus

Du som bor i småhus på Lidingö kan välja att sortera ut både förpackningar och matavfall, på så sätt kan du sänka din hämtningsfrekvens till en gång i månaden.

Vill du lämna synpunkter om tömning och städning av återvinningsstationer?

Vill du meddela att någon av behållarna behöver tömmas eller att det behövs städas på en återvinningsstation kan du ringa Förpacknings- och tidningsinsamlingens servicetelefon på 0200-88 03 11 eller anmäla genom den här länken www.ftiab.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Till servicetelefonen ringer du gratis alla vardagar kl.08.00-20.00 och helger och helgdagar kl.10.00-16.00.

Fler matavfallspåsar

Vill du beställa fler matavfallspåsar? Det är gratis. Enklast loggar du in via Mina sidor här intill och beställer direkt via webben. Påsar finns också att hämta i den nya Returparken, Stockbyvägen.

Extra sopsäckar

Om du någon gång får för mycket sopor kan du köpa till extra säckar. Du kan beställa dem hos vår kundtjänst och de levereras veckan efter. Påsarna sälj på rullar om tio stycken för 825 kronor och som enstaka säckar.

Säckarna ställs ut till nästa ordinarie hämtning. Om ditt avfall redan har hämtats när du ställer ut din extra säck, kan du beställa en extra hämtning mot betalning. Beställningen sker via vår kundtjänst och hämtningen sker inom tre dagar.

Uppehåll i hämtning av hushållsavfall

Du kan ansöka om uppehåll i hämtning av hushållsavfall hos teknik- och fastighetsförvaltningens kundtjänst senast två veckor före uppehållet. Uppehåll beviljas endast för ett år i taget. Ansökan kan inte göras retroaktivt. Uppehåll i sophämtning i villor och radhus kan beviljas för dig som har en:

  • permanent bostad, om fastigheten inte nyttjas under en sammanhängande period av minst fyra månader under ett år.
  • fritidsfastighet, om fastigheten inte nyttjas under hela hämtningsperioden 16 april till 15 oktober.

Kontakt

Har du frågor, synpunkter eller vill göra en felanmälan?
Kontakta oss via webbenlänk till annan webbplats

Teknik- och fastighetsförvaltningen
Kundtjänst
Tel: 08-731 33 03
Vardagar: 08.30-16.00
E-tjänster och blanketter

Mina sidor - logga in

Logga in i Lidingö stads självserviceportal för avfalls-, vatten och avloppsabonnemanglänk till annan webbplats

Här hittar du det mesta som rör dina tjänster för avfallshämtning och vatten och avlopp, inklusive att beställa matavfallspåsar, hämtning av avfall och flyttanmälan. Du loggar in med ditt kundnummer som finns på din faktura och ditt personnummer.

Vid problem med inloggning, kontakta teknik- och fastighetsförvaltningens kundtjänst. Se uppgifter i rutan Kontakt.

Hur kan vi förbättra den? Hur kan vi förbättra den?
Tack för ditt svar!
0 av 22 gillar detta
Till toppen av sidan