Skriv ut
Dela

Lidingö utökar sitt sportutbud – padel på Lidingövallen

Padel är den snabbast växande sporten i Sverige, men än så länge har det inte gått att spela på Lidingö. Det blir det dock ändring på i sommar, när fyra portabla banor monteras upp på isrinken på Lidingövallen.

Gustav Djurberg och Niklas Carlson tar padel till Lidingö. Foto: Isabel Hygstedt

Niklas Carlson och Gustav Djurberg från Lidingö lärde känna varandra i tennishallen när de var små, under flera år tränade och tävlade de tillsammans. De fortsatte även att sporta tillsammans när de pluggade ekonomi i Lund, men det var först när de flyttade hem som de började spela padel regelbundet.

- Vi tyckte redan från början att de enkla racketerna var oskäligt dyra och började titta på om vi kunde tillverka egna, säger Niklas.

Helhjärtad satsning

De lade dock planerna på is under något år, men kunde inte släppa tankarna om att vara med och utveckla padel. Med sitt företag Minte Sports AB gör de nu en helhjärtad satsning på hela verksamheten istället.

- Vi insåg snabbt att det finns ett stort intresse, men väldigt dåligt utbud av banor. Padel är en sport som alla kan spela, oavsett ålder och nivå, en perfekt familjesport, säger Niklas.

Satsar på hemmaplan

De vill således ge fler chansen att spela och det var naturligt att satsa på hemmaplan, på Lidingö. Att hitta en lämplig lokal för padel, eller bygga en ny hall, är dock är dock inte så enkelt gjort.

- Vi var tvungna att tänka nytt och kom på att portabla utomhusbanor var en bra lösning, säger Gustav.

I början av juni kommer det därför att finnas fyra padelbanor på Lidingövallens isrink. Det blir som burar av glas och stål.

Fakta padel

Padel är som en blandning mellan squash och tennis, spelas på en mindre tennisbana där man får använda väggarna vid sidan av och bakom banan. Man spelar alltid dubbel och använder samma räknesätt som i tennis. Padel började spelas i Sydamerika, men blev snabbt populärt i Spanien. Den är en relativt ny i Sverige, men har snabbt blivit en omtyckt sport och växer lavinartat. Efterfrågan på padelbanor är mycket stor i stockholmsområdet.

Till toppen av sidan