Näringsliv och arbete

Att bidra till en utvecklad arbetsmarknad både lokalt och regionalt är en viktig uppgift för Lidingö stad. Vi samarbetar bland annat med arbetsförmedlingen i frågor som rör stöd och fortsatt utveckling av arbetsmarknaden.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2 500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Lidingö har ett aktivt och mångfasetterat näringsliv med ett stort antal företag och nätverkande företagarföreningar som bidrar till ett positivt företagsklimat.

Det lokala näringslivet är en förutsättning för ett levande samhälle. Den service staden erbjuder syftar till att underlätta etableringar och stötta befintliga verksamhetsområden och kluster.

För att  hjälpa företag och fastighetsägare att etablera sig i Lidingö stad samarbetar vi med en oberoende marknadsplats som sammanför företag som söker respektive erbjuder lediga lokaler och fastigheter på ön.

Här kan du enkelt se vilka tillstånd som behövs när du ska starta eget företag, vilka förvaltningar som berörs, kontaktpersoner och blanketter.

Genom Ung Företagsamhet (UF) på Hersby gymnasium får Lidingöungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Välkommen att delta i stadens pågående upphandlingar. Via det elektroniska verktyget TendSign hittar du all information du behöver för att delta. Det är även här du lämnar in ditt elektoniska anbud.


Till toppen av sidan