Skriv ut
Dela

Jobb för nyanlända - ny kompetens till ditt företag

Lidingö stad har ett nära samarbete med näringslivet för att få fram praktikplatser och arbete åt nyanlända Lidingöbor. Målet är att bidra till så många lyckade matchningar mellan nyanlända och lokala företagare som möjligt. 

Jobbsökarstöd

På enheten för arbetsmarknad, bostad och integration stöttar och uppmuntrar man nyanlända Lidingöbor i att söka jobb, skriva CV och ansökningar samt matcha varje persons kompetens med företagares behov. Privata aktörer på ön är väldigt viktiga medspelare för att få fram jobb och praktikplatser.

Vill du erbjuda praktikplatser eller jobb?
Att ta emot en praktikant är ett sätt att bidra till att fler nyanlända får in en fot på arbetsmarkanden och kan bli självförsörjande. Samtidigt får du in ny kompetens i ditt företag eller verksamhet.

Vill du erbjuda praktikplats eller jobb till nyanlända? Att ta emot en praktikant är kostnadsfritt, men du behöver vara beredd på att kunna lägga ner lite tid och engagemang.

Intresserad?
Kontakta Nina Rokan Brandelius nina.brandelius@lidingo.se

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen ansvarar för etableringsplanen för varje nyanländ person. Lidingö stad samarbetar med myndigheten för att ta fram praktikplatser. För att kunna stämma av varje enskild persons möjlighet till praktik har staden regelbundna möten med handläggare på Arbetsförmedlingen.

Samarbetspartners

Lidingö stad samarbetar med frivilligorganisationerna Nema Problema och Go! Lidingö kring jobb och praktik för nyanlända.

Go! jobbar för att stärka integrationen på olika vis i samarbete med stad, kommun
och näringsliv. Både via jobb och andra sociala projekt med kulturella
förtecken. För mer information gå in på www.go-integration.selänk till annan webbplats

Samarbetet med Nema Problema görs tillsammans med SFI Lidingö och Arbetsförmedlingen. Aktiv jobbmatchning, både för arbetsgivare och arbetstagare, och jobbsökarkurser för nyanlända är några av metoderna. Läs mer på Nema Problemas webbplatslänk till annan webbplats.

Till toppen av sidan