Skriv ut
Dela

Hyr ut din bostad

Rum, lägenhet eller hus. Lidingö stad söker dig – privatperson eller företagare – som vill hyra ut en bostad åt våra nyanlända Lidingöbor. Du skriver hyresavtal med oss på staden.

Staden har ett stort behov av bostäder för nyanlända Lidingöbor. Vi har sedan tidigare kontakter med bostadsbolag och ser även över våra egna fastigheter. Som ännu ett sätt att få tag i bostäder, vill staden gärna hyra via privatpersoner och företagare.

De nya Lidingöbor som söker bostad har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige och har anvisats av Arbetsförmedlingen/Migrationsverket att etablera sig på Lidingö. Det handlar om nyanlända vuxna och familjer, och även ungdomar som kommit till Sverige som ensamkommande barn och nu blivit myndiga.

Du som vill hyra ut skriver kontrakt med Lidingö stad. Sedan hyr vi i vår tur ut bostaden. Det första du gör är att fylla i en intresseanmälan.

Önskemålet är att bostaden kan hyras ut under minst två år eftersom ett varaktigt boende gör det lättare för både nyanlända vuxna och barn att etablera sig i samhället.

Hyran bestäms beroende på bostadens storlek, standard, ålder och läge. De blivande hyresgästerna har låg inkomst (etableringsinkomst) och hyran måste därför anpassas efter det.

Kontakt
Till toppen av sidan