Skriv ut
Dela

De ska hjälpa nyanlända in på arbetsmarknaden

Nina Rokan Brandelius och Basil Abushaar vet hur tufft det kan vara att komma in på den svenska arbetsmarknaden. De vet också att om man kan språket och har viljan så är det möjligt. Nu ska de hjälpa fler nyanlända Lidingöbor att få in en fot i arbetslivet.

Basil Abushaar och Nina Rokan Brandelius, arbetskoordinatorer på stadens integrationsenhet, ska fungera som en länk mellan näringslivet, arbetsförmedlingen, SFI och våra nyanlända Lidingöbor.

Basil Abushaar och Nina Rokan Brandelius, arbetskoordinatorer på stadens integrationsenhet, ska fungera som en länk mellan näringslivet, arbetsförmedlingen, SFI och våra nyanlända Lidingöbor.

–Vårt uppdrag som arbetskoordinatorer handlar om att stötta
och uppmuntra nyanlända Lidingöbor att söka jobb, hjälpa dem att skriva CV, personligt brev och matcha deras kompetens med företagarnas behov. Här kommer vi att ha ett nära samarbete med privata aktörer på ön som är väldigt viktiga medspelare för att få fram jobb och praktikplatser, säger Nina Rokan Brandelius.

Praktikplats är en väg in
Praktikplats som en väg in i arbetslivet är något både Nina och Basil talar varmt om. Deras mål är få fler Lidingöföretagare att utifrån sina behov erbjuda praktikplatser till nyanlända.

–Praktik är ”win win” för både företagare och nyanlända. Som företagare är det ett sätt att bidra till etableringen av nyanlända samtidigt som man får ta del av deras kunskaper. Och komptens finns det gott om. Det gäller bara att matcha ihop rätt personer och
det är här vi kommer in i bilden, säger Basil Abushaar med ett leende.

Vill du erbjuda praktikplatser?
Är du företagare på ön och kan erbjuda praktikplats eller jobb för nyanlända? Att ta emot en praktikant är kostnadsfritt, men du behöver vara beredd på att kunna lägga ner lite tid och engagemang. Arbetskoordinatorerna finns med som stöd och
bollplank under resans gång. Intresserad? Kontakta stadens arbetskoordinatorer

Nina Rokan Brandelius, e-post: nina.rokan.brandelius
eller Basil Abushaar, e-post: basil.abushaar

Mer information

Vill du erbjuda praktikplatser?
Är du företagare på ön och kan erbjuda praktikplats eller jobb för nyanlända.
Kontakta stadens arbetskoordinatorer:
Nina Rokan Brandelius
E-post: nina.rokan.brandelius
eller
Basil Abushaar
E-post: basil.abushaar
 

Till toppen av sidan