Skriv ut
Dela

Volontär på Lidingö

Som volontär delar du med dig av din tid för att hjälpa och dela glädje med andra. Du bestämmer själv i vad och hur mycket du vill engagera dig.

Som volontär har du möjlighet att hjälpa en medmänniska och göra något meningsfullt. Ett volontäruppdrag kan innebära nya sociala kontakter, kunskaper och erfarenheter. Studier visar att personer som engagerar sig ideellt också mår bättre.

Varje frivillig insats är viktig för både enskilda och samhället - hur stor eller liten den än är.

Vad kan jag göra?

På Lidingö finns ett flertal ideella organisationer, föreningar och nätverk som du kan engagera dig i. Det kan handla om att vara sällskap på promenad, läsa eller samtala en stund, hjälpa till med läxor eller träna svenska.

Organisationer och föreningar, socialt frivilligt arbete

I stadens föreningsregister hittar du också kultur- och idrottsföreningar som du kan engagera dig i.

Stadens föreningsregister

Staden tar också emot frivilliga, till exempel på mötesplatser och äldreboenden och i grannsamverkansbilen. En viktig princip här är att du som volontär inte ersätter en anställd. Din insats tillför ett mervärde och är ett komplement till befintlig verksamhet.

Intresseanmälan - bli volontär

Om du är osäker på vad du vill göra och vad som passar dig kan du fylla i en intresseanmälan via länken nedan.

Stadens frivilligsamordnare kontaktar sedan dig för ett första möte. Där får du veta mer om aktuella uppdrag och vilka som skulle passa dig.

Intresseanmälan – bli volontär

Kontakt
Till toppen av sidan