Skriv ut
Dela

Volontär på Lidingö

Som volontär delar du med dig av din tid för att hjälpa och dela glädje med andra. Du bestämmer själv i vad och hur mycket du vill engagera dig.

Som volontär har du möjlighet att hjälpa en medmänniska och göra något meningsfullt. Ett volontäruppdrag kan innebära nya sociala kontakter, kunskaper och erfarenheter. Studier visar att personer som engagerar sig ideellt också mår bättre.

Varje frivillig insats är viktig för både enskilda och samhället - hur stor eller liten den än är.

Vad kan jag göra?

Du kan engagera dig i en förening eller i en kommunal eller privat verksamhet. Du bestämmer själv i vad och hur mycket du vill engagera dig.

Det kan handla om att vara sällskap på promenad, läsa eller samtala en stund, hjälpa till med läxor, träna svenska eller ordna aktiviteter.

En frivillig insats innebär ett ömsesidigt utbyte. Du får en introduktion till uppdraget, du är försäkrad och har tystnadslöfte. En viktig princip är att du aldrig ersätter utbildad personal.

Intresseanmälan - bli volontär

Du kan anmäla ditt intresse för att bli volontär via länken nedan.

Frivilligsamordnaren kontaktar sedan dig för ett första möte. Där får du veta mer om vad det innebär att vara frivillig och vilka uppdrag som kan passa dig.

Intresseanmälan – bli volontär

Rekrytera och ta emot volontärer

Frivilligsamordnaren kan hjälpa din förening eller kommunala eller privata verksamhet att rekrytera volontärer.

Om ni tar emot volontärer för första gången kan frivilligsamordnaren ge råd och stöd för hur ni startar upp verksamheten.

En viktig princip för frivilligt arbete inom kommunala och privata verksamheter är att volontärer inte ersätter en anställd. Volontärens insatser ska tillföra ett mervärde och vara ett komplement till den befintliga verksamheten.

Kontakt

Louise Andersson
Frivilligsamordnare
Tel: 08-731 34 81
E-post: louise.maria.andersson

Telefontider: Vardagar 9-17

Hjälp till - Integration

Lidingö stad har samlat information om hur du kan hjälpa flyktingar och nyanlända på Lidingö.

Integration - hjälp till

Hur kan vi förbättra den? Hur kan vi förbättra den?
Tack för ditt svar!
0 av 6 gillar detta
Till toppen av sidan