Skriv ut
Dela

Händelsen på Drottninggatan

(Senast uppdaterad söndag kl 12.10)
En lastbil körde på fredagseftermiddagen in i en folksamling vid Drottninggatan i centrala Stockholm.

Lidingö stad samverkar med de myndigheter och andra aktörer med samhällsansvar som nu efter händelsen verkar för att trafik och samhällsfunktioner ska kunna återgå till normalläge.

Polisen har tagit bort avspärrningar runt skadeplatsen och hävt tidigare rekommendation om att undvika Stockholm city.

Lidingö församling håller öppet för ljuständning, bön och samtal under söndagen. Öppettiderna är mellan klockan 12.30 och 14.30 och i Lidingö kyrka mellan klockan 14.30 och 16.30.

Med anledning av den tragiska händelsen i centrala Stockholm flaggade Lidingö stad på halv stång på Flaggberget i Torsvik och utanför Stadshuset under lördagen den 8 april.

På måndag klockan 12.00 genomförs en tyst minut utanför Lidingös stadshus.

Information från andra myndigheter och organisationer
För samlad, bekräftad och uppdaterad information om händelsen i Stockholm city, besök krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För information om brottsutredningen och trygghetsskapande åtgärder, besök Polisens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besök Vårdguidens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller ring 1177 för information om vård och stöd i samband med händelserna i centrala Stockholm. Du kan också få psykologiskt kirsstöd genom att ringa 08-517 700 00 (begär krisstöd).

Bris webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns information om hur du kan prata med barn om händelsen i centrala Stockholm.

Aktuell trafikinformation
Kollektivtrafiken fungerar i princip som normalt. För aktuell trafikinformation, besök SL:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att underlätta myndigheternas hantering av händelsen kan du tänka på följande:

  • Tänk på att inte dela obekräftade uppgifter i sociala medier och lägg inte heller ut bilder på drabbade.
Till toppen av sidan