Skriv ut
Dela

När krisen kommer

Efter vattenläckan och frågorna kring vattenkvaliteten har vi fått en del frågor om stadens krisberedskap. Som ett led i vårt säkerhetsarbete tog Lidingö stad i höstas fram foldern med rubriken Om krisen kommer. Du kan ladda ner den här på sidan och du är välkommen att hämta den i receptionen i Lidingö stadshus. 

- Vi vill informera Lidingöborna om hur stadens säkerhetsarbete ser ut, hur vi samverkar med polis och räddningstjänst och vad man som Lidingöbo kan bidra med i ett krisläge, säger Martin Västberg, säkerhetschef i Lidingö stad.

Ladda ner bilagan Om krisen kommer.PDF (pdf, 730.6 kB)

Exempel på rubriker i foldern är Stadens ansvar i kris, Det här kan du göra och Vad är en samhällskris. I foldern finns även en lista på saker som kan vara bra att ha hemma om exempelvis elektriciteten försvinner under en lägre period. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som samordnar landets krisberedskap, rekommenderar att en familj ska utrusta sig för att klara minst 72 timmar om viktiga samhällsfunktioner plötsligt slutar att fungera.

- Jag hoppas att foldern ska ge kunskap och väcka tankar. Sådant vi tar för givet kan plötsligt upphöra att fungera. Att då vara förberedd och inledningsvis kunna klara sig själv är det bästa sättet att hjälpa de som verkligen behöver samhällets stöd, säger Martin Västberg.

Foldern skickades ut till alla hushåll i december tillsammans stadens hushållstidning, Vårt Lidingö.

Läs eller ladda ner tidningen Vårt Lidingö.

För mer information:
Martin Västberg, säkerhetschef Lidingö stad
Tel: 08-731 30 37
E-post: martin.vastberg@lidingo.se

Till toppen av sidan