Skriv ut
Dela

Krisberedskap i Lidingö stad

Lidingö stad har ett ansvar för att verksamheter inom staden fungerar. Exempel på verksamheter som staden ansvarar för är äldreomsorg, vattenförsörjning, fjärrvärme, skola och räddningstjänst. Staden ska se till att dessa verksamheter fungerar även under en kris.

Lidingö stad ansvarar för att ta hand om alla invånare som befinner sig inom stadens geografiska område vid en kris, så kallat geografiskt områdesansvar. Det innebär att staden också har ett ansvar för dem som vistas tillfälligt i staden. Staden har dessutom ett ansvar att samverka med andra kommuner, länsstyrelser, myndigheter och företag som berörs av krisens händelseförlopp.

Vi vill att du ska vara trygg

Lidingö stad har hittills varit relativt förskonade från händelser av kriskaraktär och visionen är att du som bor, arbetar eller vistas i Lidingö ska uppleva att du kan göra det tryggt under alla omständigheter. Staden samverkar bland annat med polisen, räddningstjänsten, myndigheter och andra organisationer för att uppnå detta mål.

Det är även viktigt att du som individ tar ett ansvar för din egen säkerhet genom att förbereda dig. Läs mer om hur du kan förbereda dig under Din egen beredskap.

Kontakt

Martin Västberg
Säkerhetschef
Tel: 08-731 30 73
E-post: martin.vastberg

Mer information

Till toppen av sidan