Skriv ut
Dela

Sandupptagning pågår för fullt

Vi börjar med att ta upp sand från de större gång- och cykelvägarna på ön. Samtidigt sopar vi rent torg och Lidingö centrum.

Vårstädningen av stadens vägar har redan börjat. När vi är klara med gång- och cykelbanor, centrum och torg fortsätter vi till norra delen av Lidingö. I år är det Elfvik, Rudboda, Bo och Näset som får sopat först och sedan tar vi successivt resten av ön.

Sandupptagning förskolor och skolor

Sandupptagning på förskolor och skolor utförs mellan vecka 12 och 16.

Vi sopar städgator i vecka 13

Vi fortsätter att sopa städgatorna under nästa vecka, även om det inte är städdag, eftersom bilar har blockerat vägarna denna vecka. Var uppmärksam på våra skyltar. Bilar som blockerar för sandupptagningen kommer att bötfällas.

Målsättningen är att sandupptagningen på ön ska var helt klar i mitten av maj om vädret och temperaturen tillåter. Vi kommer att sopa vägarna i flera omgångar och därför kommer du eventuellt att se grus och sand som ligger kvar på marken, trots att vi har sopat din väg en gång, men då vet du att vi återkommer och sopar en gång till. Har din väg inte blivit sopad i slutet av maj kan du göra en felanmälanlänk till annan webbplats.

Hjälp till att parkera rätt

Var uppmärksam på skyltarna. Det räcker med en enda felparkerad bil för att hindra sopningen av en väg och att allt arbete blir försenat. Kom ihåg att datumparkering gäller fram till den 30 april.

Datumparkering innebär parkeringsförbud mellan klockan 00.00-16:00- jämna datum på den sida av vägen som har jämna gatunummer, och udda datum på den sida med udda gatunummer.

Vissa vägar kommer eventuellt att få parkeringsförbud för att underlätta arbetet, och dessa kommer att skyltas med information.

Missfärgat vatten i samband med sandsopning

Det kan hända att du får missfärgat vatten i kranen under tiden vi sopar stadens vägar. Det beror på att vi öppnar brandposter för att fylla på sopmaskinerna med vatten som vi sedan spolar vägarna med. När brandposten öppnas frigörs rostpartiklar som finns på insidan av vattenledningarna. Det är rostpartiklarna som tillfälligt missfärgar vattnet och detta är helt ofarligt. Spola lite längre i kranen så försvinner missfärgningen snart.

Till toppen av sidan