Skriv ut
Dela

Allmänna parkeringsplatser

Det är avgiftsfritt att parkera på Lidingö, men på vissa ställen behöver du parkeringsskiva. Det gäller exempelvis när du parkerar i Lidingö centrum.

Pendlarparkering Bodal


Parkeringsskivan  gäller på centrumparkeringen utanför Coop, stadshusparkeringen, parkeringen utanför biografen Grand och parkeringen utanför Nordea i kvarteret Tor. I centrum är parkeringstiden två timmar och på stadshusparkeringen får du parkera i högst tre timmar i följd. Parkeringsskivor finns tillgängliga att hämta i centrum och i Stadshusets reception.

Lidingö stad äger parkeringen nedanför Stadshuset. Parkeringen i Lidingö centrum vid Coop Skeppet ägs och förvaltas inte av Lidingö stad och därför ansvarar vi inte för parkeringsövervakningen där.

Felparkeringsavgift

Felparkeringsavgiften på Lidingö är i allmänhet 400 kronor. Parkerar du felaktigt på en parkeringsplats för rörelsehindrade är avgiften 500 kronor.

Så överklagar du din felparkeringsavgift

Om du felaktigt fått en felparkeringsavgift kan du överklaga denna. Du kan skriva till polismyndighetens operativa avdelning, trafikpolisenheten. I din skrivelse förklarar du situationen och uppger varför du anser att den är felaktig samt ärendenummer eller registreringsnummer.

Mer information och blankett för att överklaga parkeringsanmärkninglänk till annan webbplats.

Du måste betala även om du överklagar. Får du rättelse skickas pengarna tillbaka till dig via transportstyrelsen. Du har sex månader på dig att överklaga. Kom ihåg att kontrollera uppgifterna på felparkeringsavgiften om vart du ska skicka din överklagan. Om marken är privat ska överklagan inte gå till polisen.

Får du inte rätt hos polismyndigheten kan du överklaga beslutet till tingsrätten. I vissa speciella fall kan du, om du får prövningstillstånd, därefter överklaga till hovrätten som är sista instans i felparkeringsmål.

Anmäl felparkerat fordon

Om du vill anmäla felparkerat fordon som står i vägen kan du kontakta teknik- och fastighetsförvaltningens kundtjänst, telefon 08-731 33 03 eller kundtjanst.teknik@lidingo.se.

Kontakt
Till toppen av sidan