Skriv ut
Dela

Belysning

Den offentliga belysningen på Lidingö omfattar cirka 10 500 lampor som lyser upp vägar, gångbanor, cykelvägar, tunnlar, anläggningar och parker.

Belysning på gång- och cykelväg


Vi inspekterar belysningsnätet i september varje år. Under övrig tid är vi beroende av att allmänheten rapporterar trasiga eller släckta lampor via felanmälan. Anmälda fel åtgärdar vi enligt en prioriteringslista.

Under några år har staden bytt ut tusentals armaturer till lampor som är mer driftsäkra, energieffektiva och som även ger ett bättre ljus.

Ny teknik har gjort att de nya armaturerna ger mer ljus, samtidigt förbrukar de ungefär hälften så mycket energi jämfört med de gamla, vilket ger en relativt snabb avbetalningstid. Vi sparar upp till 1 000 kronor per armatur i lägre elkostnad.

Diodlampor

Vi provar också diodlampor på Skogsklocke-, Ängsklocke-, Blåklocke- och Korsfararvägen. Diodlamporna drar enbart 30 watt mot tidigare 125 watt och lyser i cirka 12 år utan att vi behöver byta ut dem.

Anmäl trasiga eller släckta lampor

Har du frågor eller vill anmäla ett fel kontaktar du Bogfelts installation och entreprenad AB som sköter driften och underhållet av belysningen på Lidingö.

Bogfelts installation och entreprenad AB
Telefon: 08-732 57 13

Vill du felanmäla trasig beslysning på Lidingöbron kontaktar du Trafikverket som ansvarar för drift och underhåll av bron.

Bogfelts installation och entreprenad ABlänk till annan webbplats

Trasig belysning på Lidingöbron felanmäler du till Trafikverket.

Telefon: 0771- 921 921

Trafikverketlänk till annan webbplats

Kontakt
Till toppen av sidan