Skriv ut
Dela

Belysning

Den offentliga belysningen på Lidingö omfattar cirka 10 500 lampor som lyser upp vägar, gångbanor, cykelvägar, tunnlar, anläggningar och parker.

Belysningsnätet inspekterar vi i september varje år. Under övrig tid är vi beroende av att allmänheten rapporterar trasiga eller släckta lampor via felanmälan. Anmälda fel åtgärdar vi enligt en prioriteringslista.

Under några år har staden bytt ut tusentals armaturer till lampor som är mer driftsäkra, energieffektiva och som även ger ett bättre ljus.

Ny teknik har gjort att de nya armaturerna ger mer ljus. De förbrukar ungefär hälften så mycket energi jämfört med de gamla, vilket ger en relativt snabb avbetalningstid. Vi sparar upp till 1000 kronor per armatur i lägre elkostnad.

Diodlampor

Vi provar också diodlampor på Skogsklockevägen, Ängsklockevägen och Blåklockevägen samt Korsfararvägen. Diodlamporna drar enbart 30 watt mot tidigare 125 watt och lyser i cirka 12 år utan att vi behöver byta ut dem.

Anmäl trasiga eller släckta lampor

Har du frågor eller vill anmäla ett fel kan du kontakta Bogfelts installation och entreprenad AB som sköter driften och underhållet av belysningen på Lidingö.

Bogfelts installation och entreprenad AB
Telefon: 08-732 57 13

Vi du felanmäla trasig beslysning på Lidingöbron kontaktar du Trafikverket som ansvararför drift och underhåll av bron.

Trafikverket
Telefon: 0771- 921 921

Du kan även göra en felanmälan via kontaktrutan på denna sida. Glöm inte att uppge adressen till vart felet ligger samt namn och telefonnummer när du gör din felanmälan.

Kontakt

Har du frågor, synpunkter eller vill göra en felanmälan?
Kontakta oss via webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Teknik- och fastighetsförvaltningen
Kundcenter
Tel: 08-731 33 03
Vardagar: 08.30-16.00
E-tjänster och blanketterlänk till annan webbplats

Till toppen av sidan