Bibliotek

Skriv ut
Dela

Stadsbiblioteket flyttar!

I september 2019 öppnar stadsbiblioteket i nya lokaler i Lidingö stadshus.

Under sommaren är bara en mindre del av biblioteket öppet och några veckor i början av hösten är biblioteket helt stängt. Under tiden erbjuder vi extra långt sommarlån.

Information och folder

Här kan du läsa om detta och allt annat som händer i samband med flytten. På biblioteket finns nu en folder med datum och information som du kan hämta.  • Varför flyttar biblioteket?    I samband med förnyelsen av stadshuset vill staden samla fler verksamheter som kan samverka och berika varandra. Genom att samla stadsbiblioteket, konstutställningar och kulturevenemang, teknik- och entreprenörsskolan KomTek samt kulturverkstan Kameleonten blir stadshuset ett kultur- och kunskapscentrum.Dessutom ligger biblioteket i dag i hyrda lokaler. En anledning till att staden flyttar biblioteket till stadshuset är att bedriva verksamheten i stadens egna lokaler, för att ha kontroll över framtida hyres- och driftskostnader.


  • När stänger det gamla biblioteket?    Det är mycket som ska packas och förberedas inför flytten. Därför kommer endast en mindre del av biblioteket vara öppen under sommaren 2019. Biblioteket erbjuder då ett urval av böcker och andra medier.16 augusti är sista dagen det gamla biblioteket har öppet. Därefter är biblioteket helt stängt tills det nya biblioteket i stadshuset öppnar under september.Talbokssändningarna fortsätter som vanligt även när biblioteket har stängt.
Till toppen av sidan