Bibliotek

Skriv ut
Dela

Boktipsarna i P4

Varje onsdag mellan 11.30–12.00 skickar vi en boktipsare till P4 Stockholms förmiddagsprogramlänk till annan webbplats. Bibliotekarierna Emilia Forssblad, Helena Ahlin och Paula Högström turas om att tipsa i studion. Här kan du se vilka böcker de har tipsat om.

Du kan också lyssna på programmet i efterhand på sverigesradio.selänk till annan webbplats.


 • Den där Jonny Jonsson Johnsson av Elin Lindell  Om man heter Jonny Jonsson-Johnson vet man två saker säkert. Det ena är att ens föräldrar är så värdelösa på att komma överens att de inte ens kunnat enas om ett efternamn. Det andra är att man är dömd att misslyckas.

  Kategori: Boktipsarna, Barn, 9-12 år


 • Suicide Club av Rachel Heng  I en nära framtid har forskningen tagit ett avgörande framsteg: odödlighet är nu en realitet men bara för dem som förtjänar den.

  Kategori: Boktipsarna, Vuxna, Ung, Romaner, Fantasy & SF • Lojal av Delphine de Vigan  I Lojal återvänder Delphine de Vigan till det sociala engagemang som genomsyrade No och jag och Underjordiska timmar .

  Kategori: Boktipsarna, Vuxna, Romaner • Jultröjan av Cecilia Heikkilä  Den hemlösa katten Fransson har det inte lätt om vintern; hela dagarna måste han vandra genom staden för att inte tassarna ska frysa fast. Men den här julen kanske blir lite annorlunda?

  Kategori: Boktipsarna, Barn, 0-3 år, 3-6 år • Czentes Omega av Anna Jakobsson Lund  Är du beredd att offra din sista chans för att rädda någon annan?

  Kategori: Boktipsarna, Ung • God jul av Jonas Karlsson  I Jonas Karlssons finurliga julhälsning skildrar han med sin sedvanliga pricksäkerhet och med ett stort mått av humor kontorslivets vedermödor under några hektiska veckor i december.

  Kategori: Boktipsarna, Vuxna, Romaner • Dash och Lilys utmaningsbok av David Levithan och Rachel Cohn  Av olika anledningar är Dash och Lily ensamma i New York över julhelgen. Lily har placerat ut en röd anteckningsbok med en utmaning i sin favoritbokhandel i hopp om att en kille ska hitta den. Det gör...

  Kategori: Boktipsarna, Ung • Julen kommer till mumindalen av Tove Jansson och Cecilia Davidsson  Mumintrollen väcks ur sin långa vintersömn till ett jäktat Mumindalen. Något som kallas Julen ska tydligen komma redan samma kväll!

  Kategori: Boktipsarna, Barn • Snöstorm och kanelhjärtan - Fyra juliga berättelser  Fyra författare bjuder in till en magisk jul i fyra långnoveller.

  Kategori: Boktipsarna, Ung • Det straff hon förtjänar av Elizabeth George  I Det straff hon förtjänar är Elizabeth George i toppform - en av hennes mest intrikata deckare någonsin, som håller läsaren på sträckbänken hela vägen.

  Kategori: Boktipsarna, Romaner, Vuxna, Spänning • Sovande jättar av Sylvain Neuvel  Nyskapande thrillerserie som tagit nätet med storm.

  Kategori: Boktipsarna, Julboktips, Spänning, Romaner, Vuxna • Selma Lagerlöf - Sveriges modernaste kvinna av Anna Nordlund  Den största, mest bildrika biografin över Selma Lagerlöf som någonsin har getts ut. På ett medryckande sätt berättas historien om Sveriges på sin tid modernaste kvinna.

  Kategori: Boktipsarna, Julboktips, Vuxna, Biografier, Fakta • Allt det här är sant av Lygia Day Peñaflor  När fyra kompisar från en exklusiv privatskola träffar den kända författaren Fatima Ro, som skrivit deras favoritbok, blir de förbluffade över hur familjär hon är. De blir bländade av hennes kändisska...

  Kategori: Boktipsarna, Ung • Athena. Grattis världen! Jag är här nu! av Elin Ek  Athena är tolv år och tar ingen skit. Hon tycker inte heller att jorden ska ta någon skit, så för att rädda allt (någon måste ju!) har hon startat aktivistgruppen Rädda-Jorden-Klubben med sina kompisa...

  Kategori: Boktipsarna, 9-12 år • Kattvinden av Helena Öberg och Kristin Lidström  När Manda följer med sin farfar Martin till ett stort, gammalt hus som han fått i uppdrag att sälja, börjar märkliga saker hända. Hon dras in i en kuslig berättelse. Minnen från det förflutna, ensamhe...

  Kategori: Boktipsarna, Ung


Till toppen av sidan