Lidingö stadsbibliotek

Tema: Senior

Träffa personal från Lidingö stad och seniorer som alla har erfarenhet och tips, på hur du som senior får ut mer av din vardag.

Ädre man i mössa

Att lära sig digitala verktyg i mogen ålder

Möt två seniorer som bestämde sig för att lära sig att använda Internet och digitala verktyg. De delar med sig av sina erfarenheter. Vad var svårt och vad var lättare än de hade väntat sig?

Lidingö stads digitale lots för äldre finns till för dig som behöver hjälp att komma i gång med din mobiltelefon, surfplatta eller bärbara dator. Han finns på plats för att berätta om vilket stöd han kan ge.

SeniorNet, föreningen där seniorer lär seniorer, finns på plats för att svara på dina frågor om digital teknik.

Skriv ut foton från din mobiltelefon

Har du bilder i telefonen som du gärna skulle vilja ha som ett fysiskt kort? Eller något viktigt dokument som du vill få ut på papper? Ta med din telefon så hjälper vi dig med utskriften!

Hur kan en digital verkstad för seniorer se ut?

Under eftermiddagen har du möjlighet att tycka till om vilken teknik du vill se i en inspirerande prova på-verkstad för Lidingöborna.

Stöd och hjälpmedel för dig som har svårt att klara vardagen

Hur söker man stöd och hjälpmedel som till exempel trygghetslarm? Träffa stadens biståndshandläggare och bekanta dig med e-tjänsten, så att du kan söka de hjälpmedel som är relevanta för dig.

Vem kan få parkeringstillstånd för rörelsehindrade? Få information om de regler som finns, och hur du gör för att söka tillstånd.

Tid: måndag 10 oktober, klockan 13–16.

Plats: Lidingö stadsbibliotek, övre plan.

Ingen föranmälan.

Evenemanget är en del av E-medborgarveckan 2022.

Till toppen av sidan