Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Allt du behöver finns på Lidingö

Julklappar, matvaror, tjänster och serveringar – allt du behöver inför jul finns på Lidingö. De lokala företagarföreningarna och Lidingö stad vill nu uppmuntra Lidingöbor att nyttja öns breda utbud.

Katarina Palmstierna, ordförande i Lidingö Näringsliv och Jonas Melcherson, presskontakt på Företagarna Lidingö.

Katarina Palmstierna, ordförande i Lidingö Näringsliv och Jonas Melcherson, presskontakt på Företagarna Lidingö.

- I det företagsklimat som råder med höga priser på el och råvaror, kombinerat med lågkonjunktur och ett osäkert världsläge, är det viktigt att vi hjälps åt för att hålla Lidingös näringsliv levande, säger Jonas Melcherson, presskontakt på Företagarna Lidingö.

Lidingö stad, Företagarna Lidingö och Lidingö Näringsliv krokar därför arm under en gemensam slogan: Allt du behöver finns på Lidingö.

- Om du vill att allt trevligt som finns på Lidingö ska finnas kvar, tänk då på vad du gör och inte på ön. Det gäller även när du nyttjar tjänster. Köp gärna ett presentkort på ett lokalt spa eller gå och klipp dig hos din lokala frisör. Ska du handla eller äta i adventshelgen så fundera på vad du har runt knuten innan du åker över bron, säger Katarina Palmstierna, ordförande i Lidingö Näringsliv.

Våg av lokalt under pandemin

Under pandemin fick Lidingöborna ofrånkomligen lov att hålla sig på ön. Även om näringslivet hade många utmaningar då såg man att kunderna fortsatte att handla, äta och nyttja tjänster.

- Läget var annorlunda då, Lidingöborna satt hemma och hade pengar, säger Katarina Palmstierna. Nu finns det mindre pengar i plånboken hos både kunder och företag. Därför vill vi trycka på att de ärenden eller inköp som du ändå tänkt göra, med stor fördel kan göras här på ön.

Flera fördelar på ön

Jonas Melcherson förstår att Lidingöbor som ändå har vägarna förbi Stockholm passar på att sköta om sina julärenden i city. Samtidigt påpekar han att:

- Det finns ett värde i att inte göra det enklaste. Vi vill inte att Lidingö blir en sovande stad!

Malin Rosenqvist, näringslivschef Lidingö stad.


Lidingö stads näringslivschef Malin Rosenqvist instämmer i fördelarna med att stanna på ön.

- Det finns många fördelar med att handla lokalt och nyttja lokala tjänster: det är hållbart och det bidrar till att våra närcentrum hålls levande, du hjälper butiker, restauranger och hantverkare att överleva, och du kanske träffar på en granne eller vän på vägen. Vi hoppas kunna synliggöra det breda och fina utbud som finns på Lidingö.

- Dessutom, fyller Katarina Palmstierna i, många lokala handlare finns online. Om du ska näthandla, kolla gärna upp vilka lokala företagare som har en webbshop.

Allt du behöver finns på Lidingö.

Företagarföreningarna och Lidingö stad under samma banderoll: Allt du behöver finns på Lidingö.

Till toppen av sidan