Skriv ut
Dela

Käppala: Inget avvikande i analyserna

Nu har miljö-och stadsbyggnadskontoret fått analyssvar på de prover som togs på chokladpuddingen man misstänkte ha samband med sjukdomssymptomen som uppvisades i Käppala skola den 14 februari. Man har inte hittat några avvikelser som kan ha orsakat symptomen.

Artikeln uppdaterad 27 feb 10.20

 

Provsvaren visar att det inte finns några matförgiftningsbakterier i chokladpuddingen. Prover på kranvattnet har inte heller visat några avvikelser.

Staden har även låtit Livsmedelverket utreda om det fanns några skadliga kemiska ämnen i chokladpuddingen men hittills har man inte kunnat visat på några avvikelser. Livsmedelsverket ska genomföra ytterligare några undersökningar och definitivt svar väntas komma inom ett par veckor.

I bildsalen, där chokladpuddingen serverades, har en luftanalys genomförts. Provsvaren ger ingen förklaring till sjukdomssymtomen som eleverna fick den 14 februari.

Fortfarande är det därför oklart vad som orsakade sjukdomsfallen, men ingen person är misstänkt för brott. Polisens har inväntat miljö-och stadsbyggnadskontorets provsvar och besked om hur förundersökningen nu kommer att utvecklas väntas inom kort.

Det var sju elever och en vuxen som på alla hjärtans dag fick sjukdomssymptom i skolan och fördes till sjukhus för observation. Räddningstjänst och polis tillkallades, och skolan utrymdes för att säkerställa att inget i skolans lokaler orsakat symptomen. Samtliga omhändertagna kunde senare under dagen lämna sjukhuset.

Vi informerar och uppdaterar löpande på lidingo.se när någon ny information finns tillgänglig.

Till toppen av sidan