Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Spar broschyren Om krisen kommer till Lidingö

I dagarna får alla som bor på Lidingö en broschyr i brevlådan ”Om krisen kommer till Lidingö” som handlar om hur du kan förbereda dig om en svår kris skulle drabba ön. Läs den, fyll i viktiga kontaktuppgifter i slutet och spar den på ett lättåtkomligt ställe. Till exempel i den krislåda du har förberett. Kom också gärna och prata beredskap och övning i stadshuset den 25–30 september.

Krisbroschyren är extra aktuell i höst eftersom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, kör den årliga Beredskapsveckan med fokus på övning runt om i hela landet. Den 25–30 september kan du komma till Lidingö stadshus och få tips på övningar och möta personal från Lidingö stads säkerhetsenhet. Se hur de packar en krislåda - du kan själv vinna en genom att göra ett quiz.

Klara dig själv i sju dagar

Årets tema heter ”Sju dagar” och handlar om att öva, så att du vet vad du ska göra om en kris skulle drabba oss. Vi delar också ut MSBs lilla folder Sju dagar. Läs den och spara den på en säker plats hemma.
Den 26 september besöker Länsstyrelsen Stockholm stadshuset för att svara på dina frågor om hur de arbetar med krisberedskap och civilt försvar.

Även Lidingös civilförsvarsförening och Röda Korset Lidingö finns på plats under veckan för att berätta om sin verksamhet.

På Lidingö finns det flera trygghetspunkter i händelse av kris – stadshuset är en av dem. Kom hit så du får koll på var den ligger och gör samtidigt quizet. Här visar vi en karta på trygghetspunkterna samt var skyddsrummen ligger och var det är störst risk för översvämning på Lidingö.

Under veckan kan du följa tre personer som testat att leva i tre dygn endast på innehållet i en krislåda och laga mat på Trangiakök. Du hittar då klippen på stadens Instagram.

Till toppen av sidan