Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Stort intresse för sommarjobb

Lidingö stad kan i år erbjuda 88 ungdomar sommarjobb inom stadens olika verksamheter. Och 15 ungdomar får prova på kultursommarjobb inom dans, film, teater och musik.

Fyra tjejer i dansar i centrumtrappan. Foto Jenny Engström

Foto: Jenny Engström

Intresset för sommarjobb och kultursommarjobb är i år stort. Totalt har vi fått in 237 ansökningar till sommarjobb respektive 57 ansökningar till kultursommarjobb. Alla som har skickat in en ansökan har fått besked.

– Vi kan erbjuda omkring hundra jobb sammanlagt till Lidingös ungdomar. Våra verksamheter förbereder sig nu på att ta emot de som har erbjudits jobb. För oss är det viktigt att kunna erbjuda ungdomarna en meningsfull tid hos oss, säger Mehdi Daemi arbetskoordinator och ansvarig för sommarjobben.

Förberedelser inom verksamheterna

Vård- och omsorgsboendet Siggebogården är en av verksamheterna som kommer att ta emot sommarjobbare.

– Det är roligt att kunna erbjuda dessa ungdomar en plats hos oss, särskilt när de själva har önskat att få ett sommarjobb inom äldreomsorgen, säger Björn Bodén, enhetschef på Siggebogården.

På Siggebogården ska ungdomarna, under två veckor, jobba tillsammans med aktivitetsteamet och genomföra aktiviteter utifrån olika teman. Bland annat trädgårdsarbete på gården, bakning, promenader, sittgymnastik och bingo.

– Vi planerar för att ta hand om ungdomarna på bästa sätt. Det är alltid uppskattat bland de äldre när det kommer sommarjobbare till oss. Att olika generationer får mötas är värdefullt, säger Björn Bodén.

Maja Lindgren, Björn Bodén, Kelly Fröström och Maria Sierra.

Maja Lindgren, Björn Bodén, Kelly Fröström och Maria Sierra.

Föreställningar i centrum

För andra året i rad erbjuder vi även kultursommarjobb. Detta med stöd från Region Stockholm och bidrag från Kulturrådet. Under tre veckor får 15 av Lidingös ungdomar prova på sitt drömyrke inom dans, film, teater och musik. Den konstnärliga processen går i mål med föreställningar i Lidingö centrum. Dessa föreställningar spelas den 3 juli till 6 juli vid två tillfällen under dessa dagar, klockan 12.00 och 15.00.

Håll utkik på vår webbplats eller våra sociala medier för mer information om föreställningarna.

Till toppen av sidan