Skriv ut
Dela

Sociala medier

Lidingö stad använder Facebook, Twitter och YouTube. Vi hoppas härigenom få en ännu bättre dialog med våra medborgare och ytterligare öka vår service.

Facebook

Facebook är ett socialt nätverk, en så kallad community, där man kommunicerar med vänner, organisationer, företag eller kommuner. Du måste vara medlem för att kunna följa oss på Facebook. Att gå med är gratis och det gör du på facebook.com

Twitter

Twitter är en mikroblogg där man lämnar ett mycket kortfattat textmeddelande, en nyhet eller något annat man vill förmedla. Via Lidingö stads twitter kan du följa kommunens nyhetsflöde.

YouTube

YouTube är en webbplats för videoklipp, ursprungligen tänkt för att ge privatpersoner möjlighet att dela med sig av egna videofilmer. I dag finns såväl musikvideos som utdrag ur TV-program att titta på.

LinkedIn

LinkedIn är en webbtjänst där man kan sköta sitt professionella nätverk.

Instagram

Instagram är en app för uppladdning av digitala bilder till privata eller publika fotoalbum.

Soundcloud

Bloggar

Övriga platser

Fritidsgården Kulan finns även på:

  • Bambuser

Fritidsgården Nova finns på:

Politiska bloggar

Flera av de partier som sitter i kommunfullmäktige har representanter som bloggar. En blogg är en typ av dagbok, där det senaste inlägget kommer högst upp och sedan visas äldre inlägg i fallande ordning. Ordet blogg är en förenkling av webblogg (engelskans weblog). Till skillnad mot en traditionell hemsida bjuder bloggen in till interaktion mellan bloggaren och hans/hennes läsare. I de flesta bloggar finns det möjlighet för läsarna att kommentera inläggen och länka till en egen eventuell blogg för vidare diskussion.
Politikerna är själva ansvariga för vad som skrivs på deras bloggar.


Kontakt

Lollo Ahldén
Webbredaktör
E-post: lollo.ahlden

Tänk på ...

Skicka inte känslig information, till exempel personuppgifter, via våra sociala medier. Vi rekommenderar vanlig e-post, telefon eller brev för sådana ärenden.

Kommentarer, synpunkter eller svar som kan antas strida mot gällande lagstiftning raderas där detta är tekniskt möjligt.

Regler och riktlinjer

Lidingö stads ledningsgrupp antog den 7 september 2016 uppdaterade rutiner för användning av sociala medier i verksamheterna.

Rutiner för sociala medier 2017PDF (pdf, 97.6 kB)

Till toppen av sidan