Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Årets arbetslag och årets pedagog utsedda

Utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse 2021 delades ut via en digital tillställning från stadshuset den 13 januari. En lärare och ett arbetslag fick dela på prissumman på 30 000 kronor. Vinnarna överraskades på sina respektive skolor där de tittade på livesändningen.

Under hösten har det varit möjligt att nominera pedagoger och arbetsgrupper till utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse. Av de nomineringar som kom in från kollegor, elever och vårdnadshavare, valdes tre pedagoger och tre arbetslag ut som finalister i kategorierna Årets pedagog och Årets arbetslag. Den 13 januari presenterades vinnarna vid en digital tillställning från stadshuset.

Årets arbetslag blev Breviks förskola, avdelningen Blåsfiskarna och till Årets pedagog utsågs Yvonne Skorsdal på Klockargårdens skola. Vinnarna fick ta emot blommor, diplom och en check på 15 000 kronor per kategori.

- Kvalitet är A och O om våra barn och unga ska få den bästa tänkbara utbildningen och kunna nå sina drömmars mål. Årets vinnare är föredömen att lära och inspireras av, säger Suzanne Liljegren (L), utbildningsnämndens ordförande.

Hederspris delades ut till Madeleine Diwing, förskollärare och resurs på Sticklinge skola och Gunilla Pedersen, förskollärare på Ljungbackens skola.

- I år valde vi att dela ut hederspris till Madeleine och Gunilla som visar ett imponerande engagemang och en passion för både undervisning och eleverna långt upp i åldern. När många av oss trappar ner i karriären så växlar de upp och är förebilder för oss alla, säger Ulrika Strandberg, förvaltningschef lärande- och kulturförvaltningen.

Stort grattis till vinnarna och till de övriga finalisterna som var Peter Söderman, idrottslärare på grundsärskolan, Andreas Lundvall, lärare på Torsviks skola, Källängens skolas fritidsklubb och Emma Eriksson och Josefin Wahrén, bildlärare på Lunagymnasiet.

Motiveringar

Vinnare i kategori Årets pedagog:

Yvonne Skorsdal – specialpedagog Klockargårdens skola

Motivering: Yvonne är specialpedagogen som med stor värme alltid ger det lilla extra och tillsammans med elever, vårdnadshavare och kollegor säkerställer varje elevs resa mot att uppnå målen. Som expert inom sitt område med förankring i modern skolforskning gör Yvonnes tidiga insatser avgörande skillnad för det enskilda barnet och med relationsbyggandet som grund lär barnen att arbeta i team, där mångfald och variation bidrar och berikar.

Vinnare i kategori Årets arbetslag:

Breviks förskola - avdelning Blåsfiskarna, Gabriella Karlsson, Ivana Jevtovic och Sharifa Mohammad

Motivering: Med stor ödmjukhet för barnets bästa finner vi här ett starkt engagemang och lyhördhet för varje barns utveckling. Blåsfiskarna skapar en plattform där omsorg och undervisning kombineras till ett lustfyllt lärande med en genomtänkt koppling till läroplanens uppdrag. Arbetslagets relationsbyggande med såväl barn, vårdnadshavare och övriga avdelningar på förskolan gör Blåsfiskarna till ett föredöme.

Hederspris:

Madeleine Diwing – förskollärare och resurs Sticklinge skola

Motivering: Med en stor portion trygghet i ledarskapet fortsätter Madeleine att inspirera och engagera sina elever med en till synes outtröttlig energi långt efter det att pensionsåldern är uppnådd.

Hederspris:

Gunilla Pedersen – förskollärare Ljungbackens skola

Motivering: Med en fantastisk förmåga att få alla elever att lära sig läsa, har Gunilla, vid en ålder när de flesta av oss skulle slutat arbeta för länge sedan, med värme, humor och med skärmen som hjälpmedel, hittat vägar till lustfylld läsning även under pandemin och fått eleverna att tycka att läsning är roligt, spännande och något värt att kämpa för.

Till toppen av sidan