Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Hersby en av Stockholms bästa UF-skolor

I hård konkurrens med andra gymnasieskolor runt om i Stockholmsregionen hamnade Hersby på en delad andraplats i kategorin Årets UF-skola under den stora mässan "Entreprenörskap på riktigt 2020".

Dansande elever i ett mörkt rum framför en stor skylt där det står Entreprenörskap på riktigt 2020.

"Entreprenörskap på riktigt" hölls på Stockholmsmässan. Foto: UF Stockholm

UF, som står för ung företagsamhet, är en politiskt obunden och ideell utbildningsorganisation som sedan 1980 har utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande.

Syftet med prisutdelningen är att lyfta skolor som arbetar kvalitetsmedvetet med entreprenörskap och att utbilda elever i hur det är att konkret starta och driva ett eget företag från grunden.

680 olika företag på plats

Varje år hålls regionala mässor runt om i landet där de vassaste idéerna prisas. De bästa bidragen får därefter delta på SM som anordnas i maj.

På UF-mässan för Stockholmsregionen den 20 februari fanns 680 UF-företag med.

När juryn presenterade resultaten i kategorin "Årets UF-skola" hamnade Hersby gymnasium på en hedrande andraplats.

– Det känns riktigt bra och detta är ett resultat av ett medvetet arbete som utförs av duktiga elever, lärare och engagerade rådgivare. Tillsammans har vi byggt upp ett läsår med många steg där eleverna utvecklar sina entreprenöriella förmågor, säger Anders Nordén, lärare i företagsekonomi på skolan.

Värt att notera är även att WeCreate UF på Hersby tog hem andraplatsen i kategorin "Årets tjänst", vilket ger gruppen en plats till svenska mästerskapen.

Långsiktigt arbete ger resultat

Det är inte första gången som skolan, och Lidingö stad, hamnar högt upp i rankingar när det gäller UF-företagande.

2016 utsågs Lidingö till "Bästa UF-kommun" av stiftelsen Ung Företagsamhet. Året efter kammade Hersby hem utmärkelsen "Årets UF-skola" i region Stockholm.

Till toppen av sidan