Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Högstadiets elever åter i skolbänken

Från och med nästa vecka, med start den 8 februari, gäller åter undervisning på skolan för alla högstadieelever i Lidingös kommunala skolor. Sjukfrånvaron är just nu låg och lärande- och kulturförvaltningen gör bedömningen att det går att bedriva undervisning på ett säkert sätt.

Vässad penna bredvid pennvässare på bok

Sedan vårterminens start har högstadieeleverna i de kommunala skolorna fått en kombination av undervisning på distans och i skolan. Nu har läget förbättrats och eleverna kan välkomnas tillbaka till klassrummen på ett säkert sätt.

- Vi ser att sjuktalen är låg bland elever och personal vilket gör det möjligt att åter bedriva undervisningen på plats. Dessutom har vi vidtagit åtgärder för att minska trängseln i skolorna genom till exempel justerade raster och hemklassrum, säger Stefan Anderman, skolchef lärande- och kulturförvaltningen.

Snabb omställning om nödvändigt

Uppstår ett behov av att återgå till distansundervisning på heltid eller partiellt, så är utbildningsnämndens ordförande beredd på att fatta snabba beslut för att möjliggöra detta.

- För de flesta elever är undervisning i skolan det bästa och jag är glad över att den minskade smittspridningen och skolornas anpassningar nu gör att eleverna kan komma tillbaka. Vi fortsätter naturligtvis att följa frånvaron noga och har en nära dialog med rektorerna för att snabbt kunna agera om smittspridningen skulle öka, säger Amelie Tarschys Ingre (L), ordförande utbildningsnämnden.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att stanna hemma vid minsta symptom och hålla familjekarantän gäller fortsatt liksom att meddela skolledning vid eventuell smitta.

Respektive skola informerar sina elever och vårdnadshavare om vad som gäller vid återgången på just deras skola.

Till toppen av sidan