Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Skolverket på studiebesök i Käppala

Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson har tillsammans med några kollegor i verkets ledning varit på studiebesök i Käppala skola. De fick bland annat ta del av den utvecklingskultur som präglar arbetet i Lidingös förskolor och skolor.

Lidingös stads utbildningschef Ulrika Strandberg, rektor Monica Lemmini och Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson.

Det var i fredags som Skolverkets ledning med generaldirektör Peter Fredriksson i spetsen besökte Käppala skola. På schemat stod skolornas systematiska utvecklingsarbete med en lärande organisation, digitaliseringens möjligheter och språkutvecklingens betydelse för kunskapsinhämtning.

Lidingö förskolor och skolor har under de senaste åren befunnit sig i en uppåtgående trend. Ökande merit- och betygspoäng är tydliga mått på den utvecklingen. Detta har inte kommit sig av en slump utan är resultatet av ett systematiskt arbete och det var bland annat om detta som Skolverkets ledning kom för att lyssna på.

Lidingös skolor representerades av ledning och pedagoger från förskola, grundskola och gymnasium. Även utbildningsnämndens ordförande Suzanne Liljegren (L) fanns på plats. Utbildningschef Ulrika Strandberg inledde och därefter handlade samtalen om den lärande organisationen, att bygga nätverk och hur man skapar en kultur där det är naturligt att dela med sig av kunskaper och erfarenheter.

- Det är viktigt för oss på Skolverket att komma ut till verkligheten i skolorna. Lidingö är en mycket väl fungerande skolkommun. Här finns kompetens, vilja och ambition och då blir det bra, säger generaldirektör Peter Fredriksson som tidigare i karriären bland annat arbetat som rektor för Bodals skola.

Till toppen av sidan