Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Tränare på NIU – Friidrott

Tränarna på NIU Friidrott har själva lång erfarenhet av idrott på elitnivå och ledarutbildningar.

Annica Sandström

Porträtt av Annica Sandström

Annica började med friidrott när hon var nio år och höll på i nästan 25 år som aktiv. De sista åren var hon elitaktiv i främst längdhopp och tresteg.

Annica har ett tiotal SM-medaljer och även representerat Sverige i Finnkamper och Europacuper. Hon har läst tränarlinjen på Bosön och gått certifierad coach hos SFIF. Annica är engagerad tränare i Lidingö friidrott sedan början av 2000-talet och i dag är hon huvudtränare för 03-gruppen och hopptränare.

Annica är tränare på NIU Friidrott i främst hopp och sprint.

Sagt av Annica

– Att se ungdomar utvecklas och nå nya nivåer där jag får vara med på deras resa är fantastiskt. Glädjen är en självklart följeslagare och tillsammans med den inre drivkraften hos varje individ så besitter man två viktiga komponenter för att kunna prestera , utvecklas och ta sig till högre nivåer.

– Att ha möjlighet till både bra skola och samtidigt få träna är en fantastisk chans.

Mohammadreza Abootorabi

Mohammadreza Abootorabi

Mohammadreza Abootorabi, medel- och långdistanslöpare med en fil.kand i idrottsvetenskap.

Mohammadreza började med friidrott när han var 16 år och gick på gymnasiet. Han är fortfarande aktiv inom medel- och långdistans och har 14 års erfarenhet på landslagsnivå. Han har över 50 medaljer från internationella och nationella mästerskap. 2016 flyttade Mohammadreza till Sverige och började att träna med Spårvägen FK.

Hersby gymnasium har bra förutsättningar både när det gäller träning och studier. Det finns många och varierande löparmöjligheter som stimulerar löpning på elitnivå. Som tränare och själv aktiv ser jag dessa möjligheter.

– På NIU får jag som tränare chansen att se och följa ungdomarna i deras utveckling. Jag får då användning av mina egen erfarenheter och kunskaper för att hjälpa och stötta studenter som vill utvecklas och siktar högt. Jag förstår vad det är de drömmer om!

Till toppen av sidan