Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Detaljplaneringen av Rudboda kan starta

Kommunstyrelsen antog den 2 december projekt-PM för stadsbyggnadsprojektet Rudboda centrum och det blir startskottet för den nya detaljplaneringen av området.

Flygvy över Rudboda centrum, planområdets preliminära avgränsning


Det projekt-PM som nu antagits ska ge en övergripande bild av vad en utveckling av Rudboda centrum kommer att innebära och beslutet innebär att den nya detaljplaneringen av området kan starta.

– Rudboda har varit ett uttalat utvecklingsområde för Lidingömajoriteten och nu kan processen med att rusta upp och säkerställa ett trivsamt och småskaligt närcentrum börja, säger Fredrik Vinstock (M), ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden.

Utvecklingen av Rudboda centrum

Rudboda centrum byggdes under 1960-talet och behöver nu rustas upp. Syftet med utvecklingen är att göra Rudboda torg till en mer attraktiv och trygg plats genom att tillföra fler bostäder och göra utomhusmiljön på torget mer trivsam. Den befintliga livsmedelsbutiken har även behov av större och bättre butiksytor.

– Vad som ska byggas kommer att utredas under den formella detaljplaneprocessen, säger Anna Lindqvist, projektledare för stadsbyggnadsprojektet Rudboda centrum.

Detaljplaneprocessen uppskattas ta cirka två år och Lidingöborna får tillfälle att tycka till under samråds- och granskningsskedena.

Till toppen av sidan