Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nu rustar vi parken

Parkytan vid Pyrolavägen 11 ska få en ansiktslyftning med nya växter, plattor och sittgrupper. Tanken är att parken ska bli vackrare och mer lättillgänglig.

Vi kommer att plantera en häck, blommande buskar, perenner och lökväxter samt några nya träd. Vi byter också ut sittgrupperna, tar bort sandlådan och lägger nya markplattor. För att göra parken till en vackrare plats väljer vi att plantera olika växter som blommar växelvis under hela växtsäsongen.

Sparar trädet

Vi sparar dock det fina trädet som står i mitten, men all annan växtlighet byts ut.

Vårt mål är att det ska bli en plats för alla, här ska man kunna sitta ensam och njuta eller träffa andra. Ytan kommer också att bli mer lättillgänglig, även för de med funktionsvariationer.

Framkomligheten kan påverkas en del under tiden som arbetet pågår.

Klart i sommar

Lidingö Trädgårdscenter är entreprenör för jobbet som påbörjas senare i vår och vi räknar med att det ska vara klart till sommaren.

Visste du att: Pyrolavägen har fått sitt namn från växten pyrola som är en ljungväxt. Det är en flerårig kal ört som är vintergrön och blommar i vitt, grönt eller rosa. Den växer vilt i norra tempererade regionen och söderut till norra Sumatra.

Till toppen av sidan