Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Kultursommarjobb för unga dansare

Tycker du om att dansa och letar efter ett jobb i sommar? Är du mellan 16 och 19 år och bor på Lidingö? Då kan du söka sommarjobb som dansare och få en fantastik dansupplevelse tillsammans med andra dansare och två professionella koreografer.

bild med texten Vill du arbeta som dansare i sommar

Lidingö stad kan i år erbjuda kultursommarjobb för unga Lidingöbor. Det är en unik möjlighet för dig som älskar att dansa att få prova på dansyrket. Under tre veckor får du, tillsammans med andra dansare, medverka i en konstnärlig process som leder fram till en färdig föreställning som sedan spelas runt om på Lidingö.

Konstnärliga ledare och koreografer i projektet är Jenny Engström och Elin Bergström, båda utbildade ämneslärare i dans med fördjupning i koreografi vid Stockholms konstnärliga högskola.

Danserfarenhet

Kultursommarjobbet riktar sig till dig som har danserfarenhet, är mellan 16 och 19 år och bor på Lidingö. För att blir aktuell för jobbet måste du vara tillgänglig för repetitioner och föreställningar på heltid under veckorna 25, 26 och 27 (med undantag för midsommarafton). Du måste ha fyllt 16 år för att söka kultursommarjobb.

Ansökning i två steg

Ansökningsprocessen är uppdelad i två steg. Först fyller du i anmälningsformuläret och bifogar en video där du dansar ett solo. Videon ska vara minst en, men max två minuter lång. Senast den 25 maj vill vi ha din video.
Går du vidare i ansökningsprocessen blir du kallad till audition måndagen den 30 maj klockan 18.00 på Skärsätragården (Pyrolavägen 17-19). Efter det får du besked om du har fått jobbet eller inte.

Har du frågor går det bra att kontakta Jenny Engström via mejl: jenny.engstrom@lidingo.se

Kultursommarjobben erbjuds av ungdomsavdelningen i Lidingö stad med hjälp av stöd från region Stockholm och bidrag från Kulturrådet.

Till toppen av sidan