Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

700 000 till föreningar som påverkats av corona

Många föreningars ekonomi har påverkats negativt av coronapandemin. Därför har staden avsatt 700 000 kronor i ett tillfälligt föreningsbidrag.

Fotboll utomhus

Stödet har gått till föreningar som är bidragsberättigade och som bedriver verksamhet för barn och ungdomar. Det kan handla om föreningar som haft intäktsbortfall eller drabbats av ökade kostnader på grund av coronaviruset och de restriktioner och rekommendationer som myndigheterna utfärdat.

Viktiga insatser

Bidraget delas ut proportionerligt med hänsyn till antalet deltagartillfällen per förening under vårterminen 2020.

- Vi förstår föreningslivets utmaningar i dessa tider. Samtidigt är insatserna för barn och unga viktigare än på mycket länge. Genom ett extra coronastöd för genomförda aktiviteter vill vi stödja föreningarna och deras för hela Lidingö så betydelsefulla verksamheter, säger Filip Svanberg, (M), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Flera åtgärder

Det tillfälliga föreningsstödet är en av flera åtgärder som Lidingö stad gjort för att stötta föreningslivet i rådande situation. Förutom fortlöpande information från och kontakt med föreningarna så har föreningarna bland annat fått garantinivån av aktivitetsstödet utbetalat i förhand, fått guidning gällande stadens stöd och avbokningar av korttidshyror.

Till toppen av sidan