Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Besök sagornas värld i stadshuset

Folkkära barnboksfigurer är på besök på ön! Vi har nöjet att bjuda in alla barnboksälskare till utställningen Bok & lek i stadshuset. Kom och läs, kom och lek!

Hälsa på hos barnboksfigurerna

Den 20 april till 11 juni är alla barn och barnboksläsare välkomna till utställningen Bok & lek i Lidingö stadshus. I miljöer hämtade från böckernas värld kan barn och deras vuxna dela mysiga och roliga lässtunder. Här kan du exempelvis se hur Mamma Mu har det, hälsa på hos De brokiga, titta in i Lilla syster Kanins glänta eller sitta vid Pettson och Findus stuga och läsa en bok.

– Att stärka barnens språkutveckling i tidig ålder är en av de viktigaste sakerna vi kan göra för våra barn, säger Ingela Landén, verksamhetschef för Lidingö stads förskolor på lärande- och kulturförvaltningen.

Utställningen är främst inriktad på läsupplevelser men ger också möjlighet att leka. Här får du en inspirerande och lekfull introduktion till några av landets mest omtyckta barnböcker, skrivna av författarna Maria Jönsson, Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Ulf Nilsson, Sven Nordqvist, Pernilla Stalfelt, Helena Willis, Martin Widmark, Jujja Wieslander och Stina Wirsén.

Byggdes åt svenska ambassaden i Berlin

Utställningen Bok & lek byggdes på beställning till svenska ambassaden i Berlin 2016 och har sedan dess turnerat runt till olika platser. Nu har turen alltså kommit till Lidingö. Bok & lek tillhandahålls av barnutställningar.nu och är ett samarbete med förlagen Bonnier Carlsen, Rabén & Sjögren och Opal förlag med syfte att producera turnerande barnutställningar för bibliotek och muséer runt om i landet. Och nu är den alltså på Lidingö fram till den 11 juni.

Lidingö förskolor språkar

Bok & lek ställs ut som en del av Lidingö förskolor språkar, en satsning för att stärka det språkutvecklande arbetet i Lidingös förskolor, och är ett samarbete mellan Lidingö stadsbibliotek, ArtLab, kulturavdelningen och Lidingös förskolor.

Till toppen av sidan