Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Förintelsens offer hedras på Raoul Wallenbergdagen

Varje år på Förintelsens minnesdag den 27 januari, hedras minnet av Förintelsens offer och Raoul Wallenbergs gärning med ett stämningsfullt fackeltåg och övrigt arrangemang på Lidingö, så även i år. Välkommen till Lidingö stadshus den 27 januari klockan 17.00.

Den 27 januari, på Förintelsens minnesdag, är det Raoul Wallenbergdagen på Lidingö – en dag som instiftades av Lidingö stad 2002 för att hedra minnet av Förintelsens offer och lyfta Raoul Wallenbergs gärning. Högtidlighållandet inleds med ett fackeltåg som startar vid stadshustrappan klockan 17.00 och går till Raoul Wallenbergs monument. Där blir det tal av kommunfullmäktiges ordförande Anna-Britta Bergman.

Programmet fortsätter sedan i stadshusets entréhall där författaren Lena Glaser intervjuar Kate Wacz som räddades av Raoul Wallenberg i Budapest. Lärare och elever från Hersby gymnasium visar upp sin utställning som just nu pågår i stadshuset och berättar om sitt arbete i Raoul Wallenbergs anda. Det blir också musikframförande av eleverna.

Raoul Wallenbergdagen beräknas pågå till cirka klockan 18.00.

Till toppen av sidan