Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Klart för spel i Dalénum! Snart även i Gångsätra

Nu har ännu en ny konstgräsplan öppnat på Lidingö, denna gång i Dalénum – till glädje för Lidingös idrottsverksamhet, skolor och spelsugen allmänhet. Och i maj öppnar ytterligare en, i Gångsätra.

Den nya konstgräsplanen i Dalénum har belysning kvällstid för att kunna nyttjas bättre. På planen testas dessutom ett miljöanpassat koncept för underlaget: Här provar man att ha inkapslad sand i den underliggande bädden i stället för gummigranulat.

Och om några veckor kommer ännu en ny fotbollsplan bli färdig att användas, vid Gångsätrahallen. Även här tänker staden miljöanpassat. I Gångsätra är det enbart sand i underbädden, vilket passar bra eftersom planen är mindre och det främst är yngre barn som kommer att använda den.

Går att boka även för privatpersoner

Många tider på stadens planer är regelmässigt bokade dagtid av närliggande skolors idrottsverksamhet – exempelvis Gångsätraplanen – och av föreningar under kvällar och helger, men det finns även tider som är öppna för allmänheten att boka eller hyra. Planen i Dalénum är exempelvis oftare öppen för bokningar även dagtid på vardagar eftersom den inte ligger intill en skola.

På allmänhetens tider kan det vara flera som samsas om planen och då är det gratis att spela. Vill du i stället ha hela planen för egen del kan du hyra en tid.

Så här bokar du

Vill du som privatperson eller företag på Lidingö se när det går att spela och boka en fotbollsplan går du enklast in på lidingo.se, i stadens webbokning kan du se vilka tider som finns lediga. Det gäller också för inomhusanläggningar och ishallar. I webbokningen går det även att boka festlokal, och kanoter/kajaker vid Hustegaholm.

Till toppen av sidan