Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nya Lidingövallen öppnar portarna

Till helgen är det äntligen dags att ta nya Lidingövallen i bruk. Anläggningen är färdigställd och återinvigs lördagen den 11 september.

Röd friidrottsarena med fotbollsplan i mitten.

Foto: IFK Lidingö Friidrottsklubb.

Arbetet med att bygga ut Lidingövallen är klart och arenan öppnar för idrottslivet och allmänheten igen.

—Vi vill att hela Lidingövallen ska vara ett område som sprudlar av aktivitet, främst från barn, ungdomar och föreningsliv men även från skolor och Lidingöbor. Den nya friidrottsanläggningen och den fullstora naturgräsplanen inspirerar verkligen till aktiviteter, säger Filip Svanberg (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Lidingövallen är nu en fullstor idrottsanläggning, anpassad för samtliga friidrottsgrenar. Löparbanan är 400 meter lång, mot tidigare 369 meter. Fotbollsplanen är en fullstor 11-mannaplan, med måtten 105x65 meter och uppbyggd enligt de senaste rekommendationerna från Svenska Fotbollförbundet. Den får ett automatiskt bevattningssystem.

Skolor, förskolor, föreningar och Lidingöbor är välkomna att boka och använda anläggningen. Fotbollsplanen, som består av naturgräs, behöver lite mer tid för att växa till sig och får börja användas våren 2022.

Corona-anpassad invigning

Tillsammans med IFK Lidingö Friidrottsklubb och andra föreningar som använder arenan, inviger vi nya Vallen lördagen den 11 september, klockan 12.00-15.00. Då kan du bland annat få testa friidrottens olika grenar, provspringa de nya banorna, delta i stafetter och utmana veteranvärldsmästaren Mattias Sunneborn i stående längdhopp. Ta del av hela programmet och anmäl dig gärna i förväg till IFK Lidingö Friidrottsklubb.

Eftersom vi fortfarande befinner oss i en pandemi är antalet besökare begränsat. Vi vill påminna om att hålla avstånd och bara delta om du känner dig helt frisk.

—Det är många som kämpat för att göra det möjligt att bygga ut Lidingövallen och äntligen är vi i mål. Anläggningen är öppen för allmänheten varje dag framöver, så det finns goda möjligheter att besöka och prova på den även efter invigningen, säger Hanna Wigertz Andersson, Lidingö stads idrottschef.

Det var under sommaren 2020 som Lidingövallen stängdes för renovering. Förutom att anläggningen byggts ut och renoverats har även marken under anläggningen förstärkts.

Till toppen av sidan