Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nya möjligheter vid Ekholmsnäs

För att lösa frågan kring Ekholmsnäs golfs område och nya golfhål men samtidigt ge möjlighet till IFK Lidingö Slalomklubb och Lidingö Rodel Club att utveckla sin verksamhet, har ett nytt arrendeavtal mellan staden och Ekholmsnäs golf slutits. Avtalet kommer att löpa i 25 år från och med den 1 mars 2021.

Lidingö stad har utrett möjligheterna att förändra Ekholmsnäs golfs arrende så att verksamheterna i hela området kan växa. Avtalet innebär att Ekholmsnäs golfs arrendeområde minskas men avsikten är att det fortfarande ska finnas en niohålsbana inom området. Det innebär att Ekholmsnäs golf flyttar det som nu är hål 8 och 9. Ekholmsnäs golfs område mellan skidbacken och rodelbanan minskas så att Lidingö Slalomklubb och Lidingö Rodel Club kan expandera.

- Ekholmsnäs är ett viktigt friluftsområde för allmänheten, freeskiers och för slalom-, rodel- och golfklubben på Lidingö där många intressen skall kunna samexistera tillsammans med Lidingös naturvårdsintressen. Jag är mycket nöjd över att alla dessa verksamheter kan ges förutsättningar för att utvecklas på ett fint och bra sätt, säger Filip Svanberg (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

 

Arrendeområde, orange yta är område som utgår ur Ekholmsnäs golf nuvarande arrende

Arrendeområde, orange yta är område som utgår ur Ekholmsnäs golf nuvarande arrende

Till toppen av sidan