Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Populär utomhusbio tillbaka i sommar

Förra året fick den uppskattade utomhusbion i Larsberg ta en paus till följd av pandemin, men nu är arbetet med 2021 års bio i full gång. Det här blir den fjärde upplagan av sensommarbion där Lidingö stad och fastighetsbolaget John Mattson bjuder in till storslagen filmvisning med filmer för alla åldrar.

Helgen den 21 och 22 augusti förvandlas parken nedanför Larsbergsvägen 10 till Lidingös egen utomhusbio. Formatet att se film utomhus på en gigantisk LED-skärm är en storslagen upplevelse som biobesökaren sent ska glömma, en helt perfekt avrundning på sommaren.

Filmerna som visas under helgen har en stor bredd både genre- och åldersmässigt och riktar sig till besökare i alla åldrar. Tidigare år har bion lockat hela 1 500 besökare per tillfälle och om rådande restriktioner tillåter evenemanget, tror arrangörerna Lidingö stad och John Mattson att årets bio inte blir något undantag.

- Suget efter att träffas är större än någonsin och därför känns utomhusbion extra viktig i år. Fokus ligger på att, utifrån rådande restriktioner, skapa ett så bra och säkert arrangemang som möjligt där området Larsberg lyfts och blir en tillfällig mötesplats för alla Lidingöbor, säger Dejan Grabus, projektledare för utomhusbion i Lidingö stad.

Hållbarhets- och miljöarbete i fokus

Ett utvecklingsområde för årets bio är det hållbarhets- och miljöarbete som genomsyrar stora delar av arbetet inför och under biohelgen. Fokus ligger på bland annat grön el, smartare transporter, miljösortering och satsningen på en miljösmart foodtruck där besökarna kan köpa hållbara matalternativ. Självklart återvänder även den klassiska biokiosken.

- Vi är glada att återigen våga hoppas på att kunna anordna utomhusbion. Eventet är en viktig del i John Mattsons arbete med att skapa mötesplatser så att människor kan träffas mellan husen och över generationsgränser. Det känns extra bra att vi i år lägger ännu mer fokus på att genomföra arrangemanget på ett hållbart sätt, säger Mari Edberg, kommunikationschef John Mattson.

Rösta på favoritfilmen

Inför bion 2019 kunde Lidingöborna, via en omröstning på bions webbplats, vara med och påverka vilka filmer som skulle visas. Engagemanget var väldigt stort och därför går det även i år att rösta på olika filmer på bions webbplats.

Förra året fick bion ta en paus på grund av rådande pandemi, men målet är att kunna genomföra bion som vanligt den här sommaren. Självklart med de anpassningar som krävs för att kunna efterleva de restriktioner som gäller. Mer information om vad som gäller uppdateras kontinuerligt på bions hemsida.

Program

21 augusti

16:00 - Lejonkungen (1994)

18:00 - The Fault In Our Stars (2014)

20:45 - The Martian (2015)


22 augusti

11:00 - Frost (2013)

13:00 - E.T. (1982)

15:30 - Nomadland (2020)

18:00 - Omröstningsfilm

Filmerna är gratis och all information finns på utomhusbions webbplats.


Mer information
Till toppen av sidan