Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Sjöscouterna är årets änglar

Årets ängel, Lidingö stads utmärkelse för insatser inom kultur, idrott och hälsa, tilldelas i år Lidingö Bodal sjöscoutkår, Norra Lidingö sjöscoutkår och Lidingö Brevik sjöscoutkår.

Tre ordföranden för varsin jubilerande sjöscoutkår: från vänster Peder Groth, Åsa Sköldberg och Johanna Atterljung.

1922 bildades Lidingös första sjöscoutkår som blev starten på en scoutrörelse på Lidingö som i dag består av tre sjöscoutkårer, Lidingö Bodal sjöscoutkår, Norra Lidingö sjöscoutkår och Lidingö Brevik sjöscoutkår. Det 100-åriga jubileumsåret är ett väl valt tillfälle att från stadens sida hedra kårerna för deras arbete genom att tilldela dem utmärkelsen Årets ängel. För att, under hundra år, ha bidragit till att ge Lidingös unga en meningsfull fritid.

Juryns motivering lyder:

Scoutrörelsen på Lidingö med Lidingö-Breviks sjöscoutkår, Lidingö-Bodals sjöscoutkår och Norra Lidingö sjöscoutkår firar i år 100-årsjubileum. I ett helt sekel har Lidingös scoutkårer bidragit till äventyr, samvaro och lärande både på land och vatten för många barn och ungdomar. Med verksamhet som fokuserar på sociala och fostrande mål är scoutrörelsen ett viktigt fundament för en trygg och välmående skärgårdsstad.

Prisutdelning på nationaldagen

Prisutdelningen av Årets ängel äger rum i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni på Millesgården.


Till toppen av sidan