Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

30 sep.

28 jan.

11:00

17:00

Millesgården

Kaffe Fassett - The Power of Pattern

Familj

Kultur

Ung

Kaffe Fassett: The Power of Pattern är en djupdykning i Fassetts konstnärliga vision. Verken som ställs ut kommer från konstnärer från hela världen, handplockade av Fassett själv, och visar vidden av hans inflytande. Utställningen fokuserar på den senare delen av Fassetts konstnärskap där han framför allt har arbetat med quiltning och utvecklat mönstrade tyger för ändamålet.

Utställningen breder ut sig längs konsthallens golv, väggar och tak och omsluter besökaren med ett överflöd av färger, mönster och texturer. Inledningsvis möts vi av Fassett själv, i en film där konstnären diskuterar mönsterskapande med sina samarbetspartners på Kaffe Fassett Collective; Brandon Mably och Philip Jacobs. Den kreativa processen löper som en röd tråd genom utställningen och bjuder besökaren på en uppslukande visuell upplevelse.

Kaffe Fassetts inspiration kommer från allt runtom honom: Med sin skarpa blick översätter han vardagliga detaljer till färgsprakande maximalistisk design. Fassett är en av vår tids mest inflytelserika konstnärer inom samtida textilkonsthantverk. Fassetts karriär spänner över 50 år och hans oeuvre innefattar stickning, broderi, mosaik, kviltning, textildesign, måleri och teckning. Fassetts böcker och projekt har engagerat människor över hela världen.

Utställningen är producerad av Fashion & Textile Museum i London, där den först visades under hösten 2022 för att sedan turnera till Dovecot Studios i Edinburgh och slutligen öppna på Millesgården Museum.

Millesgården har öppet tisdag till söndag klockan 11.00-17.00. Stängt måndagar. Se öppettider under storhelger på hemsidan.

Tillgänglighet

  • Skulpturparken är tyvärr inte handikappanpassad eftersom den är byggd på terrasserad grund. Detsamma gäller Konstnärshemmet och antiksamlingen. Konsthallen, byggd 1999, är tillgänglighetsanpassad.
Till toppen av sidan